Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Παίξαμε και χάσαμε!!!

Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι η Αντιτρομοκρατική δεν διαβάζει αυτό το blog.

Τώρα αν και σε αυτό πέφτω τόσο πολύ έξω, ε, καλά το έχω ξαναπεί, το έχω ομολογήσει, το έχω αποδεχτεί ότι αν τα λάθη …εκπαιδεύουν τότε έχω πολύ μεγάλη μόρφωση.

Λοιπόν χθες είδα στην TV τον Παλαιοκώστα.
Μάλλον είδα κάτι φωτογραφίες των Παλαιοκωσταίων, μιας που από ότι κατάλαβα η επιχείρηση τους είναι οικογενειακή. Κάποιος μπαίνει φυλακή, κάποιος βγαίνει, κάποιος πάει, κάποιος έρχεται, κάποιος κρατάει τα λογιστικά, κοκ….
Το είχα ξανακούσει ότι οι αφοι Παλαιοκώστα& Σια, δεν δολοφονούν ποτέ.
Δεν βασανίζουν, τουλάχιστον σωματικά ποτέ, experts σε ληστείες και απαγωγές, παίζουν τα ρέστα τους και διατηρούν την ψυχραιμία και το χιούμορ τους….

Ενίοτε, .....λένε τώρα οι μιντιάδες, ότι κάνουν και αγαθοεργίες. Είδα μια κυρία από το χωριό του, που ισχυριζόταν ότι ο Παλαιοκώστας προικίζει άπορα κορίτσια.
Αυτό δεν σας κρύβω ότι με εντυπωσίασε πάρα πολύ, μιας που προφανώς ηλιθιωδώς, πίστευα ότι τα κορίτσια δεν τα «προικίζουν» πια. Τουλάχιστον όχι οι Ρομπέν....αλλά είπαμε ...στα λάθη έχουμε έφεση.

Οι διάφοροι ΣτραβελοΚαρσιωτοηλίθιοι, ρωτούσαν διάφορα ...απίστευτα την ....απίστευτη σύζυγο Μυλωνά, -α, τον έρημο τον Βιομήχανο, από την Σκύλα στην Χάρυβδη ο κακομοίρης, μήπως έπρεπε να προτιμήσει τον Παλαιοκώστα;;;;;;- και η κυρία μας εξιστορούσε για τον Άγιο Παίσιο που της έδωσε φώτιση, προέτρεπε την πανηγυρίζουσα για τον θρίαμβο Αστυνομία να βρει τα θαμμένα λύτρα, αλλιώς μας είπε η ...κυρία του κυρίου Επιχειρηματία, ότι ο άνδρας της θα δουλεύει μία ζωή, για να «αποσβεστεί η ζημιά».

Καπάκι οι άρχοντες του prime time, εμφάνισαν τον ...απίστευτο κ. Παυλίδη, τέως Υπουργό Αιγαίου, που μουρμούριζε διάφορα ...εξίσου απίστευτα με την κυρία του κυρίου Επιχειρηματία, αυτός πάλι δεν θυμάμαι αν ζητούσε την βοήθεια του Άγιου Παίσιου ή την βοήθεια της δυσπεψίας του Πολυχρονεμένου Πρωθυπουργού μας.

Και πάνω που ετοιμαζόμουνα να βγω, πέτυχα το άλλο απίστευτο....
Τον ΓΑΠ, με μια κουστωδία παρατρεχάμενων, μια κουστωδία «τοπικών παραγόντων» -να μια έκφραση που έπρεπε να απαγορευτεί δια νόμου από το ελληνικό λεξιλόγιο- να κουνάει μια επιταγή, στα χώματα που πια δεν έχει λιόδεντρα και να ψελλίζει αυτά τα ....πλαστικά που συνήθως ψελλίζει.
Να κουνάει ο ΓΑΠ και τα ανθρωπάκια, σε απευθείας σύνδεση, μια επιταγή στα μούτρα, των ανθρώπων που πέρσι τέτοια εποχή, έζησαν την κόλαση όχι από τον καναπέ τους όπως όλοι εμείς, αλλά στο κορμί τους.

Και έκλεισα την τηλεόραση, γιατί όσο εκπαιδευμένος και να είσαι πια στην χυδαιότητα, ε, κάποτε συχωριανοί η αναγούλα φτάνει στον οισοφάγο.

Την ώρα πάταγα το off, άκουσα μία φράση που είπε ο Παλαιοκώστας., την μόνη αξιοπρεπή κουβέντα σε ένα δελτίο ειδήσεων, την μόνη αξιοπρεπή φράση που έχω διαβάσει, που έχω ακούσει εδώ και παρά πολύ καιρό…..
«Παίξαμε και χάσαμε»

Νασαι καλά ρε Παλαιοκώστα, και εγώ .......δεν θέλω προίκα.
Έσωσες την αξιοπρέπεια όλων αυτών των καραγκιόζηδων και πάνω από όλα την δική μου!!!

46 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Άντε τώρα εμείς εδώ -στην αντιτρομοκρατική- να βρούμε άκρη μ΄ αυτά που γράφεις...
Τελικά είσαι με το μέρος των ρομπέν Παλιοκωσταίων ή σου γυάλισε το αντιαρματικό και στήνεις κονέ...
Ατέλειωτη θαναι, πάλι, η νύχτα μας, πάω να φτιάξω καφέ...

katerina είπε...

Το ζόρικο Λύκε είναι ότι δεν έχω τίποτα, ΌΧΙ να ταυτιστώ (δεν ζητάω τόσα πολλά), αλλά ακόμα και να ανεχθώ.

Αυτό το κοκτειλ χυδαιότητας, κιτσαρίας, βλακείας λειτουργεί περίεργα πάνω μου.
Αλλοτε με κάνει να μορφάζω και άλλοτε να γελάω.
Καμιά φορά θυμώνω κιόλας και ξέρεις γιατί;;;
Γαιτί εμεις Λυκε μου, όλοι εμεις χάσαμε πριν κάν κάτσουμε στο τραπέζι....

tractatus είπε...

Καλά η κα...Νέλλη αν δεν κάνω λάθος (έτσι λέγεται η σύζυξ) αφού παρέλασε απο κανάλι σε κανάλι και δεν άφησε πρωινάδικο και δελτίο 'ειδήσεων' που να μη περιγράψει τα ίδια και τα ίδια σκηνικά (Αγιος παίσιο, τις φοβίες, τις θυσίες, τις δυσκολίες, τη ψυχραιμία ενίοτε και όλο το μελό)έδειξε να σκέφτεται ακόμα και την έκδοση βιβλίου...ίσως και ταινίας λέω...το μόνο σίγουρο είναι "Η γυναίκα της χρονιάς" με βραβείο ΑΡΙΩΝ...προς το παρόν νομίζω οτι αυτό είναι το πιο εφικτό....
Τώρα τον Παλαιοκώστα φιλενάδα....θα τον δείς υπάλληλο του κ. Μυλωνά, μιάς κι ανεγνώρισε την οργανωτικότητά του και του πρότεινε να τον προσλάβει...τίποτα άλλο; Α! ναι ο Παυλίδης....δεν καταλαβαίνω γιατί τους σπρώχνουν όλους αυτούς και μετά τους ξαναμαζεύουν σε αυτό το κόμμα φαίνεται αρέσκονται στο ζήν επικινδύνως...τύφλα ναχει ο παλαιοκώστας και σία....
Αφησα την επιταγή τελευταία γιατί θέλω να σου μεταφέρω τη πληροφορία οτι μετά απο πρόταση....(δεν λέω ποιανού) θα καθιερωθεί και σε άλλες κατηγορίες...;)...Οχι δεν πρόκειται για προικοδοσία....εκεί πώς τόπε ο μεγάλος: "Παίξαμε και χάσαμε"...

Ανώνυμος είπε...

Κατερίνα μου τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ..Πόσο γρήγορα κάποιοι άνθρωποι φθάνουμε στα ίδια συμπεράσματα..Οι Παλαιοκώστα,με τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα τους,με την κατάλληλη "λοβοτομή"(?),να γίνουν πρότυπο του παγκοσμιοποιημένου σαρκοβόρου καπιταλισμού μας με την ελληνική εκδοχή του και να μοιράζουν επιταγές "της προσφοράς και της αγάπης" στους πυρόπληκτους αντί για τον "easy going keep walking"..Όσο για την συγκλονιστική φράση "Παίξαμε και χάσαμε.." κράτα την κορίτσι μου θα σου..θα μας φανεί χρήσιμη σε όλους μας!!Ετσι δεν είναι??

Περικλής..ο καλλίφωνος βάρδος του real χωριού σου..

busy bee είπε...

Κατερίνα να με και εγώ!
Καλώς σε βρίσκω λοιπόν!
Δεν νομίζω ότι έχω να σχολιάσω κάτι, ο Παλαιοκώστας και ΕΣΥ τα είπατε ΟΛΑ!
Η ειλικρίνεια, η ευθύτητα, η αλήθεια, πέρα του ότι αφοπλίζουν, είναι άγνωστες λέξεις για πολλούς σε αυτή την χώρα και δεν ξέρουν να τις χρησιμοποιούν!
Καλά δεν μιλάω για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, των άλλων, γιατί την δική σου την βλέπω στην θέση της!
Ωρα καλή σου!

PN είπε...

Δεν θέλω να σταθώ στον Παλαιοκώστα και στον κάθε απατεώνα. Απλά η έκφραση "Παίξαμε και χάσαμς" συμπυκνώνει όλη την υπευθυνότητα και την ντομπροσύνη αυτού του κόσμου. Το γεγονός ότι δηλαδή προσπαθήσαμε και δεν μας βγήκε βρε αδερφέ.

Έχεις δίκιο πάντως. Γιατί βρε αδερφέ δεν έχει βρεθεί ένα πολιτικό ρεμάλι να πάρει την ευθύνη των πραξεών του; Πόσο δύσκολο είναι δηλαδή το να παραδεχτείς αντρίκια την ήττα σου; Τόσο δύσκολο πια; Νούλες...εεεε...νούλες!!

tzonakos είπε...

Oποιος παρακολουθεί τηλεόραση -ελληνική- αυτά παθαίνει.
Για τους Στραβελοτέτοιους συμφωνώ κι επαυξάνω.

υγ. στείλε μου αν θες ενα e-mail σου στο tzonakos@ymail.com να σε καλέσω στο ιστολόγιό μου. Καλημερα.

katerina είπε...

Ελένη καλη μέρα.
Νομίζω ότι μπορείς να φανταστείς ποιο από όλα τα ...σκηνικά με σόκαρε περισσότερο.

Μάλλον το "σόκαρε" δεν είναι η σωστή λέξη, μιας που μου στερήσανε πια και αυτό ρε Ελένη.
Να με σοκάρουν....

Υ.Γ. όσο για την κ. Νέλλη, προφανώς αυτή είναι η τιμωρία του ...Βιομηχάνου, για την "Ζώνη Ελευθερης Εργασίας", δηλαδή την "Ζώνη Δουλεμπορίου" επί το ουσιαστικότερο, που είχε κάνει παντιέρα ο Μυλωνας ως πρόεδρος του ΣΒΒΕ.
Ποιος είπε ότι δεν πιάνουν οι κατάρες;;; Καποιος άνεργος της Δυτικής Μακεδονίας θα τον μουτζωσε να περάσει το υπόλοιπο του βίου του με την κ. Νέλλη.
Και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Η ανεργία ή η κ. Νέλλη.....

katerina είπε...

Περικλή μου, κατ' αρχάς να σε ευχαριστήσω real friend, για την χθεσινή real κουβέντα.

Παραφράζοντας την διαφήμιση..."όταν η μέρα φευγει....οι φίλοι έρχονται"

Και ...συνεχίζοντας Περικλή θα σου πω, ότι από χθες κράτησα ότι ...ναι μπορεί να χάσουμε...αλλά ακόμα the game isn't over....
Ας στρωσουμε την τσόχα.

katerina είπε...

Καλως ήρθες busy bee στο τσαντήρι μου.

Οι λέξεις έχουν νοημα όταν μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο συννενοησης.

Είναι προφανές ότι εμεις κι αυτοί μιλάμε την ίδια γλώσσα μονο όσον αφορά άρθρα, προθέσεις και συνδέσμους αλλά ακομα και εκει όχι πάντα.
Στα ουσιαστικά, επίθετα και ιδιαίτερα στα ρήματα....ΕΜΕΙΣ κ αυτοί, εννοουμε τελειως διαφορετικά πράγματα.

katerina είπε...

VK, θυμάμαι μια εκπληκτική ατάκα σε μια ταινία ...που ως συνήθως δεν θυμάμαι τον τίτλο της.

"Αρσενικά υπάρχουν πολλά, οι Αντρες είναι λίγοι"

Επιβεβαιώνεται ...διαρκώς....

Και το "ΑΝΤΡΕΣ" ανεξαρτήτως φυλλου...

katerina είπε...

Τζονάκο,
σου εχω στείλει 2 mails στο tzonakos@gmail.com και μου γυρνάνε πίσω.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ επιβεβαιωσε μου το mail σου ή στείλε μου mail στο mail που έχω πάνω πάνω στο blog μου.

tzonakos είπε...

Oύπς... δεν το χα προσέξει, σόρρι.
Πάντως εσυ μου εστελνες στο Gmail
ενω εγω ειμαι στο Ymail.

Σ ευχαριστώ.

υγ. το tzonakos @ gmial.com υπάρχει αλλα δεν ειμαι εγω.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πω τίποτα σχετικά με την πολιτική, δεν ξέρω πολλά πράγματα γιά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, και από το ότι έχω ζήσει σε αρκετές χώρες -αναπτυγμένες και μη- εχω μάθει ότι, λίγο-πολύ, παντού τα ίδια γίνονται, οι πολιτικοί είναι ένα είδος που ευδοκιμεί παντού χωρίς διαφοροποιήσεις...

Μπορώ να πω όμως αρκετά γιά το "παίξαμε και χάσαμε", γιατι, όπως ξέρεις, Κατερίνα, έχω και παίξει και χάσει... αρκετά.

Το θέμα γιά εμένα είναι αν έχεις το δικαίωμα να παίξεις. Γιατί παίζοντας, μπορεί να κερδίσεις μόνο εσύ και να χάσουν πάρα πολλοί άλλοι, ή να χάσεις, και μαζί σου να χάσουν πάλι πολλοί.

Εχω παίξει άπειρες φορές, δεν θυμάμαι πιά πόσες... έχω παίξει με τον θάνατο, τον δικό μου θάνατο, αποτυπώνοντας την φρίκη του θανάτου των άλλων. Κάποτε νόμιζα ότι κέρδιζα. Σήμερα ξέρω ότι πάντα έχανα. Κέρδιζα από την φρίκη του θανάτου των άλλων, από την δυστυχία τους υλικά αγαθά, φήμη, χρήματα, αναγνώριση... και κάθε φορά, έχανα κάποιο κομμάτι από την ψυχή μου. Μόνο που τότε δεν το καταλάβαινα, η απώλεια, βλέπεις, είναι σωρευτική. Επρεπε να χάσω ότι αγαπούσα περισσότερο, γιά να γεμίσει ο ασκός... να ξεχειλίσει, και έτσι να καταλάβω ότι πάντα έχανα...

Χωρίς να θέλω να γενικεύω, νομίζω πιά ότι κανείς παίκτης δεν κερδίζει...όλοι τελικά χάνουν, κερδίζουν υλικά αγαθά, χάνουν στο δρόμο την ψυχή τους. Πολλούς τους παίρνει χρόνια να το καταλάβουν, αλλά οι περισσότεροι "παίκτες" που έχω γνωρίσει -και έχω γνωρίσειπάρα πολλούς, θες το επάγγελμα, θές τα ταξείδια-, κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν. Και συνήθως, στη χειρότερη στιγμή τους, κάποιοι στο τέλος της ζωής τους, κάποιοι σαν εμένα όταν το τελικό χτύπημα είναι τόσο, μα τόσο μεγάλο που τους αναγκάζει να κοιτάξουν πίσω, να δούν...

Εξακολουθω να παίζω... τώρα όμως ξέρω ότι χάνω... συνέχεια. Και συνεχίζω απλά και μόνο γιατί μέσα από το "παιγνίδι" ξαναζώ αυτά που υπήρξαν πολύτιμα. Είναι κάτι σαν το ταξέιδι στην Ιθάκη, μόνο που εγώ ξέρω ότι δεν θα φτάσω ποτέ.

Αν σας κούρασα με προσωπικά μου βιώματα, Κατερίνα και καλοί φίλοι, ζητώ συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πω τίποτα σχετικά με την πολιτική, δεν ξέρω πολλά πράγματα γιά την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, και από το ότι έχω ζήσει σε αρκετές χώρες -αναπτυγμένες και μη- εχω μάθει ότι, λίγο-πολύ, παντού τα ίδια γίνονται, οι πολιτικοί είναι ένα είδος που ευδοκιμεί παντού χωρίς διαφοροποιήσεις...

Μπορώ να πω όμως αρκετά γιά το "παίξαμε και χάσαμε", γιατι, όπως ξέρεις, Κατερίνα, έχω και παίξει και χάσει... αρκετά.

Το θέμα γιά εμένα είναι αν έχεις το δικαίωμα να παίξεις. Γιατί παίζοντας, μπορεί να κερδίσεις μόνο εσύ και να χάσουν πάρα πολλοί άλλοι, ή να χάσεις, και μαζί σου να χάσουν πάλι πολλοί.

Εχω παίξει άπειρες φορές, δεν θυμάμαι πιά πόσες... έχω παίξει με τον θάνατο, τον δικό μου θάνατο, αποτυπώνοντας την φρίκη του θανάτου των άλλων. Κάποτε νόμιζα ότι κέρδιζα. Σήμερα ξέρω ότι πάντα έχανα. Κέρδιζα από την φρίκη του θανάτου των άλλων, από την δυστυχία τους υλικά αγαθά, φήμη, χρήματα, αναγνώριση... και κάθε φορά, έχανα κάποιο κομμάτι από την ψυχή μου. Μόνο που τότε δεν το καταλάβαινα, η απώλεια, βλέπεις, είναι σωρευτική. Επρεπε να χάσω ότι αγαπούσα περισσότερο, γιά να γεμίσει ο ασκός... να ξεχειλίσει, και έτσι να καταλάβω ότι πάντα έχανα...

Χωρίς να θέλω να γενικεύω, νομίζω πιά ότι κανείς παίκτης δεν κερδίζει...όλοι τελικά χάνουν, κερδίζουν υλικά αγαθά, χάνουν στο δρόμο την ψυχή τους. Πολλούς τους παίρνει χρόνια να το καταλάβουν, αλλά οι περισσότεροι "παίκτες" που έχω γνωρίσει -και έχω γνωρίσειπάρα πολλούς, θες το επάγγελμα, θές τα ταξείδια-, κάποια στιγμή το καταλαβαίνουν. Και συνήθως, στη χειρότερη στιγμή τους, κάποιοι στο τέλος της ζωής τους, κάποιοι σαν εμένα όταν το τελικό χτύπημα είναι τόσο, μα τόσο μεγάλο που τους αναγκάζει να κοιτάξουν πίσω, να δούν...

Εξακολουθω να παίζω... τώρα όμως ξέρω ότι χάνω... συνέχεια. Και συνεχίζω απλά και μόνο γιατί μέσα από το "παιγνίδι" ξαναζώ αυτά που υπήρξαν πολύτιμα. Είναι κάτι σαν το ταξέιδι στην Ιθάκη, μόνο που εγώ ξέρω ότι δεν θα φτάσω ποτέ.

Αν σας κούρασα με προσωπικά μου βιώματα, Κατερίνα και καλοί φίλοι, ζητώ συγγνώμη.

katerina είπε...

De la mettrie, να ξεκινήσω από το τέλος.
Μα η γοητεία του blogging καλέ μου, είναι ότι ο καθένας μεταφέρει μέσα στο blogoχωριό, την προσωπική του άποψη, γνώμη, γνώση, εικόνα, το ... «γεια, είμαι εδώ και διάβασα, τις λέξεις σου, την στιγμή σου» και όλα αυτά είναι συνάρτηση και αποτέλεσμα των βιωμάτων του, της χαράς του, της λύπης, του πόνου του.
Άρα όχι μόνο δεν κουράζεις, αλλά αντίθετα δίνεις ανάσες στο χωριό.

Ναι έχεις δίκιο, υπάρχουν δύο πολύ ξεχωριστά πράγματα
Άλλο το παίξαμε.....
Και άλλο το χάσαμε.....

Για το χάσαμε, δεν θα μιλήσω εδώ, ίσως γιατί ακόμα ψάχνω το τι μπορεί να σημαίνει επί της ουσίας το «κερδίσαμε».

Αλλά το «παίξαμε» de la mettrie, ίσως να είναι η ανάγκη της ζωής μας.
Είναι το σκηνικό που εμείς δημιουργούμε για να τσουλήσει η ζωή μας. ίσως να είναι αυτό που έχουμε ανάγκη για να ανοίξουμε τα μάτια μας, να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να ξεφύγουμε από τα όνειρα του ασυνείδητου.

Επιτυχία, Αποτυχία, ποιος την μετράει;;; Με τι κριτήρια;;;

Παραχωρώ στον εαυτό μου το δικαίωμα να μην λειτουργώ με θέσφατα....
Τουλάχιστον όταν το καταφέρνω......

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ είπε...

Καλησπέρα Κατερίνα
έχει η Ελλάδα Ρομπέν των δασών; Που προικίζουν άπορα κορίτσια; Που βοηθούν τους φτωχούς;
Αφού δεν έχει δάση, πως να έχει Ρομπέν; Εκτός αν εννοείς Ρομπέν των καμμένων δασών.
Προσωπικά γουστάρω όλους αυτούς που δίνουν χαστούκια στο σύστημα.
Εμάς μπορεί να μας φαίνονται ασήμαντα, αυτούς όμως τους τσούζει ο πισινός τους για καιρό!
Χάρηκα που σε επισκεύθηκα!

tzonakos είπε...

Κατάθεση ψυχής απο De la Mettrie.
Αναγνώριση του "παιχνιδιού" και όσων κερδιζοχάνονται με αυτό.
Εγω ξέρω και το εξής απο δικά μου κι εγω βιώματα :
Συχνά παίζουμε ακόμα κι οταν ξέρουμε οτι το παιχνίδι ειναι χαμένο, ποντάροντας στην έκπληξη, ή μη μπορώντας να επιλέξουμε κατι άλλο απο το να παίξουμε !
Δηλαδη και να κερδίσεις κάποιες φορές, ξέρεις οτι το παιχνίδι ειναι στημένο.
Σαν το τρένο που σε πάει κάπου , αλλα δεν στρίβει να δεις απο κοντά σε όποιο τπίο σου αρέσει. Εχει προκαθορισμένη διαδρομή.

Ελπίζω να μην σα μπέρδεψα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παλαιοκωστας εχει καποια χαρακτηριστικα τα οποια απουσιαζουν απο τους πολιτικους μας (αν και πολυ θα θελαν να τα χαν)
1. Συνεπεια (λεει οτι θα αποδρασει και αποδρα! Δεν κοροιδευει!!!)
2. Οργανωση (ειδατε οπλοστασιο!!!)
3. Την αγαπη του κοσμου (ποιος δεν στεναχωρηθηκε οταν τον πιασανε)
4. και σημαντικοτερο Μεγαλα Αρχιδια! (γιατι τετοια χρειαζονται για να πεις το ¨παιξαμε και χασαμε"

apos είπε...

Αγαπημένη μου, πόσο συμφωνώ δεν ξέρεις. Όντως, κάποιος παραδέχθηκε ότι έχασε. Τόσο σπάνιο εδώ στην υπόλοιπη επικράτεια που παρακολουθεί τα συμβάντα παρέα με Στραβελάκηδες και Καψήδες.
Βγάζω όμως το καπέλο και στα υπόλοιπα μέλη της Sagrada Familia de Paleokostas, που γελούσαν με την κατάντια των (ας πούμε) Αρχών. Που περίμεναν να αρχίσουν τα δελτία για να κάνουν live την προσαγωγή.
Συνεταιράκι, μυαλό έχεις, οργανωτική σε κόβω. Μήπως να πάμε στην Κυρία Νέλλυ να της ζητήσουμε καμιά βοήθεια για τη "Ρομίλντα" μας; Στην τελική το μετονομάζουμε σε 'Ρομίλντα του Αγ.Παϊσίου". Μασάμε; Δεν μασάμε!
Σας φιλώ γλυκά και νοερά.

Spyros Vlahos είπε...

Απόλυτα σωστή.
Είσαι η μάρκα μου.

katerina είπε...

Στέλιο καλως ήρθες, ...χαστούκια στο σύστημα;;;;
Δε ξέρω Στέλιο, δεν θέλω να ιδεολογικοποιώ και την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Ασε που πιστευω ότι το "σύστημα" πάσχει από τέτοιο αυτισμό, που δεν καταλαβαίνει απο τέτοια ...χτυπήματα.

Στέλιο μου, τι είναι αυτό το ωραίο που τρως;;;

katerina είπε...

Ασημώνη καλωήρθες και εσύ.
Τελικά για το κομμα του Βγενόπουλου συζητουσε όλη η Ελλάδα, το κόμμα των Αφων Παλαιοκώστα θα επιζητούμε.

Μιας που οι ηθικολογίες με αηδιάζουν πια σε βαθμό κακουργήματος, εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε αν στους Παλαιοκωσταίοι εδιναν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και κατέβαιναν στις εκλογές.
Εγώ πάλι λευκό θα ψηφιζα. Αλλά τουλάχιστον θα ήταν πιο ενδιαφέροντες στις 5λεπτες συνεντευξεις τους από την Τρέμη.

katerina είπε...

Καλως τον Apos μου. Μα τι multitasking συνέταιρος είσαι εσύ καλέ μου;;;
Πίστευα ότι θα έχεις απορροφηθεί τόσο πολύ απο την ηδονή των σαρωτικών νικών της Αργεντινής, που δεν θα είχες μυαλό για τα επιχειρηματικά μας σχέδια.

Καλε μου, μονο μην μου πεις να απαγάγουμε εμεις την κ. Νελλυ, και να ζητήσουμε λύτρα απο τον Μυλωνά.

Πρώτον γιατί δεν θα μας τα δώσει (πιθανότατα να ανάψει κερί στο μπόι μας, για την απρόσμενη τύχη του και μετά να παντρευτεί την Μαστροκώστα), αλλά και προκειμένου να περάσω 10 μέρες με την κ. Νέλλυ σε ένα κρυσφήγετο... ακομα και απο την Ρομίλντα μας παραιτούμαι....

Και μάλλον είναι το μονο που μπορεί να με κάνει να παραιτηθώ ...

katerina είπε...

Γεια σου Σπύρο.
Εγώ πάντως καπνίζω Old Holborn, το μπλέ.

Spy είπε...

Εγώ πάλι επειδή αποστασιοποιήθηκα συνειδητά εδώ και λίγες ημέρες, δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που λέτε, και αν κρίνω και από τα σχόλια, μάλλον δεν θέλω και να καταλάβω κιόλας...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Γκρ ....Τα νεύρα μου!
Διαβάζοντας την ανάρτηση είχα ήδη αρχίσει να σκέφτομαι πόσο απίστευτη blogger είναι η Κατερίνα. Και ενώ είχα ήδη αρχίσει να σχεδιάζω στο μυαλό μου ένα ακόμη διθυραμβικό σχόλιο , να σου ο ΓΑΠ!
Αυτή η πάγια αρνητική αντιμετώπιση της πλέον αγαπημένης μου bloger απέναντι στο πλέον αγαπημένο μου πολιτικό( μη γελάτε σας βλέπω!), με σκοτώνει
Τωρα τι να πω , να στίσουμε ενα καβγά αυγουστιάτικα; Οχι δεν θα το άντεχα!
Αλλά ρε γμτ τι κακό έκανε ο άνθρωπος ; Ποιος άλλος θα αποτολμούσε κάτι τέτοιο ;
Εντάξει με τους "τοπικούς παράγοντες" του κάδρου αηδιάζουμε όλοι( ακόμη και όσοι είμαστε τοπικοί παράγοντες!!), αλλά τι να κάνουμε, αναπόφευκτοι...
Αλλά η κίνηση αυτή νομίζω ότι ήταν πολύ σωστή.

Υ.Γ. Σιγά μην άφηνα μόνη τη Μαργαρίτα!

Υ.Γ2 ο ...καβγάς αναβάλλεται αλλά δεν ματαιώνεται!
Υ.Γ3
Κρογια που είσαι;

cinderella είπε...

...τουλάχιστον ρισκάραμε ομορφιά μου!!! ;-)
Μεγάλη μαγκιά αυτό...

katerina είπε...

Καλέ μου Spy, καλως ήρθατε.
Μας λείψατε, το "blog" σας προσπάθησε να κρατήσει ...τα μπόσικα, αλλά μάλλον μας στέρησε την ευαισθησία σας.
Προσωπικά με κοψοχόλιασε κάποια στιγμή, εκει με τα ράμματα, μιας που υπερπροστατευτική απο κουνια, φοβήθηκα μήπως ήταν ένα κακογουστο αστείο για το κεφαλάκι σας.

Spy, σε αυτήν την χώρα όσο καιρό και να αποστασιοποιηθείς απο τα πράγματα, τα επεισόδια είναι πάντα τα ίδια.

Σε αυτήν την χώρα ζείς μια βραζιλιανικη σαπουνόπερα. Όποιο επεισόδιο και να δεις, όποιο επεισόδιο και να χάσεις, τελικά πάντα καταλαβαίνεις την ουσία.

Αλλωστε όλα αλλάζουν και όλα ίδια μένουν.

katerina είπε...

Νίκο μου και εγώ δεν θέλω να τσακωθώ μαζί σου.
Μάλλον δεν θέλω πια να τσακωθώ με κανέναν.

Και μην στεναχωριέσαι, και εγώ κατα καιρούς έχω συμπαθήσει, διάφορους περίεργους τύπους, ε, οι φίλοι μου, το αντέξανε, με περιμένανε, ε, και κάποτε ...συνήλθα.

Μην το αντιμετωπιζεις την περίπτωση σου με τον ΓΑΠ ως πολύ βαρύ περιστατικό...
Θα σου περάσει.

katerina είπε...

Ναι γλυκεια μου Cindy, έχεις απολυτο δίκιο, εμείς ρισκάραμε....
Ε, τι να κάνουμε;;;
Εμένα απλά ο ....Μυλωνάς, μου πήρε τα σώβρακα...
Χάρισμα του!!!!!!!!!!

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Από Δευτέρα σας περιμένουμε στα γραφεία μας στη ΓΑΔΑ για μιά φιλική συζήτηση.

fisherman είπε...

Αν το λέγαμε ποιο συχνά εμείς αυτό το "παίξαμε και χάσαμε" ίσως υπήρχε μία περίπτωση να νικήσουμε κάποτε.
Όσο για τον πολιτικό "συρφετό" αυτοί δεν πρόκειται να το πουν ποτέ γιατί στο δικό τους παιχνίδι δεν υπάρχουν αντίπαλοι άρα δεν χάνει κανείς μόνο εμείς που έχουμε το ρόλο του θεατή!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος χαίρει εκτίμησης και από αστυνομικούς και από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και από δικαστές και από συγκρατούμενούς του.
τόσο απλά. Η μαγκιά όταν είναι αυθεντική, αναγνωρίζεται απ΄όλους.
Φιλιά κοραλένια και μια αγκαλιά για μια όμορφη εβδομάδα.

Unknown είπε...

Καλημερούδια και καλή εβδομάδα...
Ουδέν σχόλιο.
Τα σέβη μου στον κ. Παλαιοκώστα!!!
Φιλάκια πολλά πολλά!

cynical είπε...

Κατερίνα καλή βδομάδα. Την υπόσχεση την κράτησα. Χαιρετισμούς.

katerina είπε...

Κολοκύθια κ.υ.π. walking, οι ΚΥΠατζήδες δεν έχουν τόσο ευαίσθητες .....καταθέσεις, στιγμές, blogs.

Θα μου πεις και τι ξέρω έγω απο ...ΕΥΠ;;;
Όντως τίποτα. Αλλά νομίζω ότι ξέρω απο ανθρώπους....
Αν και αυτό ...τελευταίως ελέγχεται ως ανακριβές!!!

katerina είπε...

Απόλυτα σωστό Ψαρά μου. Όσο εμείς δεν στρωνόμαστε να παίξουμε, όσο απλα τους χαζευουμε ....με επιφωνήματα ξαφνιάσματος και απογοήτευσης, αυτοί στρώνουν την τσόχα τους στην πλάτη μας.

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι πια το συνηθίσαμε.

katerina είπε...

Zanzi μου, όντως ναρκωθήκαμε, εθιστ'ηκαμε και ζούμε πια στην εποχή του ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ.

katerina είπε...

Λίλλυ, δεν είχα την τύχη ή την ατυχία να γνωρίσω προσωπικά τον κ. Παλαιοκώστα. Κρυβε λόγια Λιλλυ μου, μας παρακολουθουν....

Αντίθετα έιχα την ατυχία να γνωρίσω πολλών λογιών Παυλίδηδες...
Ξέρεις αυτά τα ανθρωπάκια που κρύβονται πίσω απο το δαχτυλό τους, και κοιτα πλάκα, επειδή είναι τόσο μικροί, τόσο λίγοι...τελικά το δαχτυλο τους, τους χωράει....

Καλά ο ΓΑΠ, είναι ένας και μοναδικός....μια περίπτωση, μια σχολή μονος του....

katerina είπε...

Cynical, ανήκεις στην μικρή, εκλεκτή μερίδα ανθρώπων ....που τηρούν τις υποσχέσεις τους.
Να περνάς καλά και να γυρίσεις γράηγορα.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Katerina μόλις με απέλυσαν από την υπηρεσία εξαιτίας του σχολίου σου, τι θα απογίνω τώρα.

katerina είπε...

Προφανώς κ.υ.π. μου, έκανα την καλη μου πράξη για σήμερα.

Μην ανησυχείς φίλε μου, έχουμε κονέ με την κυρία του κυρίου Μυλωνά. Θα σε πάρει στην δουλεψη της....
Ελπίζω να είσαι πολύ ανθεκτικός στο ....κιτς. Δεν νομίζω ότι απαιτούνται άλλες δεξιότητες.

Κ.Υ.Π. WALKING είπε...

Προτιμώ ν΄ακολουθήσω τον μοναχικό δρόμο του Πόντιου πράκτορα Σάββα Καλεντερίδη.

katerina είπε...

Και εγώ στην θέση σου, την κυρία δεν θα την άντεχα, αλλά πάλι εγώ είμαι και λίγο ευαίσθητη στο Θεσαλλονικι ξανθό....
Μου βγάζει κάτι....σε κραυγή απόγνωσης να το πω;;;

THANOS είπε...

mono auto den eixa fantastei, ton Palaiwkwsta se rolo Freiderikis na moirazei proikes stis apores korasides.....