Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

«Μπορείς να κάνεις τα πάντα με τις ξιφολόγχες, κύριε μου, εκτός από το να καθίσεις πάνω τους» Συμβουλή του Ταλευράνδου στον Ναπολέοντα

Είμαι πολύ θυμωμένη με πολλά, με πολλούς και το κυριότερο με εμένα και είπα να αποφύγω τις εξομολογήσεις, τις ατάκες, τους πειρασμούς, εν βρασμώ.

Είπα να περιμένω κάποιες μέρες, κάτι θα γίνει, κάτι θα δω, θα μου περάσει. Θα καταλαγιάσει.....

Έλα όμως που αυτός ο «βρασμός», αντί να καταλαγιάσει εξελίσσεται σε κοχλασμό. Και οι λύσεις ......δυο. Ή το κλείνω το ρημάδι, ή .......τον αφήνω να ξεχυθεί.

Οι νεοπλουτίστικες συμπεριφορές της ψηφιακής ιντελιγκέντσιας είναι τόσο αντιαισθητικές όσο οι βαμμένες ξανθές κυρίες που διασχίζουν την μονίμως παστωμένη από κίνηση Κηφισίας με τετραλιτρα τζιπ. Και η αισθητική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ηθικής συχωριανοί μου.

Όπως είπα και στον Γιώργο Κρόγια που θεωρώ φίλο, το blogging δεν είναι κατάθεση άποψης, είναι κατάθεση ψυχής. Και μα τω Θεώ και θύμωσα για όλα αυτά τα απίστευτα, και στενοχωρήθηκα για την απόφαση του Γιώργου να κλείσει το blog του και να παρατήσει κάθε θεσμική ή εθελοντική του ιδιότητα.

Το blogging είναι φρέσκο, διαδραστικο μέσο για να ξαναβρείς την επαφή μέσα από την γραφή, να χτίσεις παρέες, να δεις την αιρετική άποψη, να δεις την πολιτικά ορθή και την πολιτικά μη ορθή άποψη, να επικοινωνήσεις.

Το blogging μετατοπίζει στο δημόσιο χώρο τον εσωτερικό μονόλογο ενός σκεπτόμενου ανθρώπου, ο blogger διεκδικεί την αυτονόητη ελευθερία έκφρασης και εξομολογητικής διάχυσης και έχει με το μέρος του την κοινή ευαισθησία.

Όταν αυτό το μέσο, το βουτάς άτσαλα, άγαρμπα, χυδαία και το χρησιμοποιείς για να κρεμάσεις κομματική εφημερίδα τοίχου, δεν καίγεσαι μόνο εσύ, καις και το μέσον που διαθέτεις.

Δηλαδή το ανόητο Κόμμα, απλά καίει ένα καινοτόμο επικοινωνιακό μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εκφραστεί κοινωνικά, πατώντας μέσα στις ανησυχίες, στις ενστάσεις, στις διαφωνίες των πολιτών που κινούνται στον χώρο που εκπροσωπεί.

Και το ακόμα χειρότερο. Όλοι αυτοί οι φωστήρες, οι βασιλικωτεροι του βασιλέως, δεν έχουν καταλάβει ότι το blogging είναι ένα μέσο που απευθύνεται σε μεσαία και υψηλά πνευματικά και κατ΄ επέκταση κοινωνικά στρώματα και ενεργοποιείται από αυτά;;;;

Χρειάζεται να είσαι ο Σεγκελά για να το καταλάβεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Τι πάτε μωρέ να κάνετε;;;; Πάτε να κάνετε την «Εξόρμηση» ή την «Αυγή» σε διαδικτυακή έκδοση, όπου ο καθένας μας θα αρθρογραφεί για να υποστηρίξει τις θέσεις του Κόμματος;;;;

Ποιος είναι τόσο ηλίθιος για να μην καταλάβει;;;

Ποιος πουλάει, τι;;; Ποιος αγοράζει, τι;;;

Τα κόμματα έχουν δομές, και εκεί μπορείς να χτίσεις, να συνθέσεις, να γκρεμίσεις. Μπορείς να αποδεχτείς τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ή να τον αποδομήσεις.
Η κοινωνία όμως, έχει τους δικούς της σένσορες, τις δικές της νευρικές απολήξεις.

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε στο 1920, καλά θα κάνουν να ξαναδούν το ημερολόγιο τους.

Υ.Γ. Πριν κάποιες μέρες ρώτησα τον vagnes πως μπορώ να βάλω και εγώ την φόρμα για την συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα. Αν δεν το έκανα ακόμα είναι πολύ απλά γιατί το ξέχασα.
Και όχι γιατί πιστεύω πραγματικά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, αλλά θέλω να χρησιμοποιείται ότι μέσον είναι διαθέσιμο για να φωνάξουμε εμείς οι πολίτες: Εεεεεεεεεεεεε, είμαστε εδώ!!!!!!!!!!!!!!!!

Και με αυτό το σκεπτικό οικτίρω και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και πάνω από όλους όσους θα βγουν να μετρήσουν τον όγκο που είχαν τα συλλαλητήρια του καθενός. Οι εργαζόμενοι που μαζικά βρέθηκαν στις κινητοποιήσεις δεν συγκρούστηκαν μεταξύ τους, επιδεικνύοντας τις κομματικές τους ταυτότητες.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!

33 σχόλια:

PN είπε...

Η Κατερίνα τα πήρε, τα πήρε, τα πήρε! Η Κατερίνα τα πήρε οεοεοε!!! Έχω χάσει λίγο την μπάλα για τον ακριβή λόγο που τα πήρες βέβαια.

Το blogging είναι κατά μια έννοια μια κατάθεση ψυχής. Δεν θέλω όμως να το βλέπω έτσι. Μου αρέσει πιο πολύ να το βλέπω ως κατάθεση άποψης. Μου ακούγεται λίγοτερο ρομαντικό και βαρύγδουπο. Το γιατί κάνεις κανείς blogging είναι τελείως υποκειμενικό. Αν θυμάσαι είχα γράψει ένα σχετικό κείμενο γι' αυτό (http://greecerella.blogspot.com/2008/01/blogging.html).

Όσο για τα κόμματα, αυτό Κατερίνα μου είναι μια πονεμένη ιστορία. Τα έχουμε ξαναπεί. Σπίρτο και φωτιά χρειάζεται πλέον αυτός ο τόπος. Δεν μας σώνει τίποτε άλλο....!!!!

katerina είπε...

Λοιπόν, το γελιο εξατμίζει το θυμο.
Και η Κατερίνα, τα πήρε......γενικώς
Να εισαι καλά ρε vk

PN είπε...

Πάντα στις υπηρεσίες σας μυλαίδη μου!!!!!

τσότσος είπε...

Κατερίνα, τί έγινε, θέλησαν ΠΑΣΟΚοι "κουμπάροι" να βγάλουν "blogοεξόρμηση" με λογοκρισία (μετριασμό σχολίων δηλ.) των αντιφρονούντων ή πρόκειται για επίσημη "blogοεφημερίδα";
Δεν είναι κακό ένα κόμμα να έχει δικό του blog προσπαθώντας να επικοινωνήσει τις θέσεις του, το κακό είναι ότι τάχιστα τέτοιου είδους "ανοικτοί" διάλογοι εξελίσσονται σε προπαγανδιστικά "βήματα" (πάλι και αυτό δεν είναι κακό, απλά δεν θα απευθύνεται τότε σε τύπους σαν εσένα, εμένα, τον vagnes κλπ.).
Όσο για τα συλλαλητήρια, θέλω να πιστεύω ότι δεν έγιναν για λόγους κομματικού ανταγωνισμού και καταγραφής "πλήθους" αλλά γιατί ακόμα δεν έχει ωριμάσει η σχέση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΝ & ΠΑΣΟΚ.
Άσε με μια φορά να είμαι ρομαντικός...

theodore είπε...

Κατερίνα μου με όλον τον σεβασμό προς το blog σου,θα διαφωνήσω και μάλιστα σφοδρά.
Blogs σαν του Κρόγια τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν ως άτυπα κομματικά γραφεία Τύπου και να προωθούν συμφέροντα τόσο προσωπικά όσο και διάφορων φίλων και γνωστών,δεν νομίζω ότι εμπίπτουν σ'αυτό που εσύ θεωρείς ως κατάθεση ψυχής.
Εδώ κι αρκετό καιρό,κάποιοι στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας αυτοχρίστηκαν ως οι μοναδικοί εκφραστές του ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά και με την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος.
Τα αποτελέσματα γνωστά.
Οταν αυτό που κάνεις,δεν το κάνεις επειδή το γουστάρεις,αλλά αποσκοπείς σε οφέλη,οφίτσια και καρέκλες,χάνει όλη την μαγεία.
Προσωπικά είμαι ΠΑΣΟΚ,στήριξα και στηρίζω τον Βαγέλη Βενιζέλο,αλλά δεν αποσκοπώ σε τίποτα.
Εχω την δουλίτσα μου,σε κομματικά αξιώματα δεν αποβλέπω και παιδιά για να μου τα βολέψουν δεν έχω.
Μ'αυτόν τον τρόπο έχω ήσυχη την συνείδηση μου και μπορώ να γράφω άνετα και χωρίς περιορισμούς αυτά που θέλω και όχι αυτά που μου επιβάλλουν οι κομματικές γραμμές.
Αν γουστάρω αύριο να τα χώσω στον Βενιζέλο,θα το κάνω χωρίς να σκέφτομαι ότι θα χάσω την θεσούλα μου στο κόμμα.
Κι επειδή κι εσύ έτσι κάνεις,γι'αυτό μ’ αρέσει να επισκέπτομαι το blog σου και να αφήνω πού και πού τις αμπελοφιλοσοφίες μου.
Εν ολίγοις,άλλο μπλογκάρω κι άλλο παπαγαλίζω την κομματική γραμμή.
Οσο για τα συλλαλητήρια και ειδικά το σημερινό του ΠΑΣΟΚ,διαφωνώ κάθετα.
Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να ρίξει την κυβέρνηση,μέσα.
Ας μας το πεί όμως να το ξέρουμε.
Αν απλά θέλει να επιδείξει αγωνιστικές περγαμηνές για να κοντράρει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ,τότε δυστυχώς έχει χάσει και τ'αυγά και τα πασχάλια.
Ανταγωνίζεται με το τέταρτο σε δύναμη κόμμα της βουλής για το ποιός αρχηγός είναι πιο αριστερός,πιο μοντέρνος,πιο νεανικός,πιο φιλολαϊκός.
Εγώ πάλι λέω ότι αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να κατεβάζει τον κόσμο κάθε βδομάδα στους δρόμους,έτσι για το τζέρτζελο,μάλλον τείνει να γίνει ΚΚΕ μ-λ,παρά σοβαρό κόμμα που διεκδικεί την ηγεσία του τόπου.
Το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού και μαζί του και η κοινή λογική.
Λυπάμαι μόνο τους συντρόφους που σήμερα στο Σύνταγμα θα ακούσουν τα όσα μύρια από τους αγανακτισμένους Αθηναίους,που Παρασκευή απόγευμα θα βρούν κλειστούς δρόμους και κυκλοφοριακό χάος.
Αν ο ΓΑΠ επιθυμεί να συσπειρώσει τους ταλιμπάν του κόμματος,τα κατάφερε.
Αν όμως πιστεύει ότι με τέτοιες αστειότητες θα πείσει τον απλό κόσμο για τα δίκια του,μάλλον ατύχησε.
Συγγνώμη για το μακροσκελές του σχολίου κι εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο.

katerina είπε...

Οχι Τσοτσο, δεν μιλαω για το blog που μπορει να εχει ενα κομμα. Πολυ καλα κανει, να χρησιμοποιει ενα διαδραστικο μέσο.
Μιλάω όμως για τις αλεπουδες που εβαλαν την λεοντη και νομίσανε ότι γίνανε λιοντάρια. Και βέβαια κανεις δεν μιλάει για μια διαδικτυακη κοματικη εφημερίδα. Εκει θα συμφωνουσα ΑΠΟΛΥΤΑ.
Και ρομαντικε μου Τσότσο, ουτε μετριασμοι σχολιων, ουτε τίποτα....
Σου ειπα ....αλεπουδες, δεν μιλάω για τσακάλια.

τσότσος είπε...

Μάλλον αναφέρεσαι στα ίδια που λέει και ο theodore, δηλ. σε κουμπάρους (αλεπούδες) που το παίζουν αυθεντίες (λιοντάρια), έτσι;
Βραδύνους είμαι μερικές φορές...

katerina είπε...

Theodore,
κατ' αρχας σε ευχαριστω που δεν με συγκαταλέγεις στους "παπαγάλους".
Δεν ετεροπροσδιορίστηκα ποτε και ο Υψιστος ας βάλει το χεράκι του να μην πέσω ποτε σε τετοια ξεφτίλα.
Ναι η ουσία, της ανάρτησης ειναι αυτή που προσδιόρισες ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ
"Εν ολίγοις,άλλο μπλογκάρω κι άλλο παπαγαλίζω την κομματική γραμμή.".
Αλλα θα σου πω δυο λογια για ενα συντροφο όπως ο Κρόγιας, βρισκουν ανθρωπους με ποιότητα, τους χρησιμοποιουν, προσπαθουν να αλλαξουν το περιτυλιγμα αφήνοντας το "δωρο" μεσα ίδιο, και τους καινε. Παμε στον επόμενο...
Αν εισαι ρομαντικος κάποια στιγμη το βλέπεις, αν εισαι ......, απλα το εξαργυρώνεις.
Thodore, σε κοινοβουλευτικη δημοκρατια ζουμε, ο μοχλος της αλλαγής των πραγματων περναει μοιραια μεσα απο τα κομματα, αλλα οποιος βάζει το κεφαλάκι, και την ψυχουλα του, πρεπει να εχει ενα αξιωμα. Ενα και μονο. όταν νοιωσει ότι απο εθελοντης εγινε επαγγελματίας, να την κανει.
Η μονη χρησιμότητα που μπορεις να εχεις σε ενα κομματικο μηχανισμο, ειναι επισης μία.
Να εισαι ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΗ.
Σε ευχαριστω πολύ, για το "μακροσκελες" σου σχόλιο.

katerina είπε...

Τσοτσο, ορκιζομαι στα 12 ευαγγέλια.
Εισαι απλα πολύ ρομαντικός.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Θεωρώ, αρχικά, οτι η blogoσφαιρα έχει γίνει, πλέον, τόσο μεγάλη που δεν μπορεί (και το κυριώτερο δεν πρέπει) να ελεγχθεί. Μέσα απο αυτή την γιγάντωση, υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που ανήκουν σε όλους τους κομματικούς χώρους που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν προσωπικά τους συμφέροντα.
Θα διαφωνίσω, όμως, σε ένα σημείο. Όταν μιλάμε για κατευθυνόμενους κάνοντας επίθεση προς αυτούς καλό είναι να γίνετε ονομαστικά και συγκεκριμένα. Γιατί με τον τρόπο που γίνονται οι τοποθετήσεις (περισσότερο στα σχόλια παρά στο ποστ) η μπάλα πέρνει πολλούς και είναι άδικο.
Την προσπάθεια αυτή την ξεκίνησαν κάποιοι (τσιμιτάκης και μερικοί άλλοι) με προφανή σκοπό να λασπώσουν όποιον έχει ένα blog και μέσα σε αυτό μιλάει και για το ΠΑΣΟΚ (όντας ψηφοφόρος του). Με λίγα λόγια προσπάθεια να κολλήσουν κομματική ταμπέλα σε όλους μας.
Ας μην κάνουμε και εμείς, λοιπόν, το ίδιο. Εαν θέλετε συμφωνώ να ανοίξουμε μια τέτοια κουβέντα, αλλά με ονόματα και μόνο, διότι αυτό είναι και το ηθικά σωστό...

OnWine είπε...

Το μόνο που μου επιτρέπεται να κάνω, είναι να χαιρετήσω τον θυμό της Κατερίνας, και να της ευχηθώ να συνεχίσει μέχρι... τέλους!

Τα υπόλοιπα... μεταξύ σας.

Α... και να προσέξεις, Κατερίνα όταν κλείσει η πόρτα...

katerina είπε...

Παναγιώτη,
Στο λόγο της τιμής μου, χαίρομαι το σχόλιο σου και γιατί μετά την τελευταία μας κόντρα χαθήκαμε, αλλά και γιατί μου δίνει την αφορμή να πω περισσότερα πράγματα.

Δεν επιτίθεμαι σε κανένα προσωπικά.
Αν σε κάποιον θα έπρεπε να επιτεθώ, είναι στο ΠΑΣΟΚ κεντρικά, που δεν έχει την στοιχειώδη επικοινωνιακή νοημοσύνη και επάρκεια, να βάλει τα πράγματα κάτω, και να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ, ναι Παναγιώτη μου, να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ, την καταστροφή, το κάψιμο, ενός τόσο καινοτόμου μέσου, από ανθρώπους που καλή ή κακή τη πίστη, λειτουργούν και «αναρτούν» με την λογική του ΚΚΕ του 50.

Είναι επικοινωνιακό το λάθος Παναγιώτη, δεν είναι ποινικό, δεν θέλω να συμμετέχω σε λαϊκό δικαστήριο, και ίσως να έκανα και το παγώνι- να ήταν το μόνο λάθος άραγε;;;;- αν δεν διαλαλούσαν τα blogs και τα ραδιόφωνα αυτή την απίστευτη ξεφτίλα της Καβάλας. Ακου, «πράσινοι bloggers»!!!!!!!! Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, θα ήταν απίστευτα ΓΕΛΟΙΟ.

Θα περίμενα από ανθρώπους είτε Τσιμισάκη, τους λένε, είτε δεν ξέρω ποιους -και ποσώς με ενδιαφέρει-, να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν.

Εγώ ούτε στην ΕΚΑΠ είμαι, ούτε ο Ευαγγελάτος είμαι, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ, ούτε πίστεψα ποτέ ότι διαπαιδαγωγώ ή πείθω κανένα.

Δεν θα μπω στην λογική να συζητάω για ονόματα, στοιχεία και αριθμούς, πολύ απλά γιατί δεν είμαι κηδεμόνας κανενός.

Λυπάμαι για τον Γιώργο τον Κρόγια, λυπάμαι πολύ, αλλά ο ποιητής τα έχει πει όλα Παναγιώτη μου: Στρατηγέ, τι γύρευες εσύ, ένας Υδραίος, στη Λάρισα;;;

katerina είπε...

Βρε sxoliasti μου,
ασε με να πιστευω ότι ξέρω ανθρωπογεωγραφία.
Αφου ειμαι σιγουρη, εισαι ευφυής άνθρωπος, αφου καταλαβαινεις ότι βρωμάει μπαρούτι, που μπαινεις;;;;;
Μια χαρά δεν τα πηγαμε με το σχολιο μου στο blog σου;;;

Βεβαια εκτιμω την συμβουλή σου. Και ναι, το πιθανωτερο ειναι να κλεισει κάποιος την πορτα στην μουρη νου, 'η το αμεσως επομενο σε πιθανότητα σενάριο, ειναι να κλειστω μεσα, αλλα θα δείξει....
Παντως μια και με τον Τσότσο, αρχίσαμε την ζωολογία, εγω σε στρουθοκάμηλο μάλλον, φέρνω.

Υ.Γ. και δεν το ξέχασα, εχω συνεχεια στο blog σου, αλλά ασε να δουλεψω και λιγο για το μεροκάματο, γιατί μετά αμα με διώξουν και απο δω, τι δουλεια να κάνω;;;;
Μου πέφτει και μακρυα η Καβάλα....

katerina είπε...

Όταν έγραψα αυτή την ανάρτηση, ο Ύψιστος με προστάτεψε, και δεν ήξερα όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Η καλή μου τύχη όμως, δεν κράτησε για πάντα.
Σιγά σιγά οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ήρθαν, και το μάτι μου γύρισε.

Μετά από δυο ποτήρια κρασί και πολλές ασκήσεις αναπνοής, έψαξα να βρω και βρήκα ποια επιτέλους είναι αυτή η περίφημη «πράσινη blogger» με τα ψηλοτάκουνα, το στρατευμένο blog, που μαλιοτραβιέται με την Ψιλικατζου και που ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Χώρας (Έρημη Χώρα!!!!!!!!!!!!!) μπαίνει στην μέση από τις μαλλιοτραβούμενες(ευτυχώς φαλακρός ο ίδιος, ένα μουστάκι ρισκάρει όλο όλο) και ζητάει «συγνώμη» από την ....Ψιλικατζού, της οποίας ο άνδρας περιγράφει την Οδύσσεια του ζεύγους των bloggers σε μια ανάρτηση με τίτλο «το blogoκοτέτσι του ΠΑΣΟΚ και η βαριά κουλτούρα του δωδεκάποντου».

Λοιπόν αν δεν σας εξιτάρισα ακόμα, ε, συχωριανοί, χαμομήλι τρέχει στις φλέβες σας.

Καλά βλέπετε Λαζόπουλο, την άλλη την απίστευτη που κλαίει και οδύρεται γιατί ο οικονομικός μετανάστης (political correct προσέγγιση του Αλβανού) σύζυγος ή γκόμενος (δεν τα ξέρω και καλά) δεν της κάθεται, και δεν θα δείτε το blog της Μάρας (με το δωδεκάποντο που λέγαμε;;;;)

Εγώ χημικός είμαι, και αυτό σημαίνει τουλάχιστον δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι ανταποκρίνομαι στην πρόκληση και το άλλο είναι ότι δημοσιεύω την απόδειξη.

http://kaltsovrako.wordpress.com/
http://mapa105.blogspot.com/

Υ.Γ. ρε σεις γιατί δεν πουλάμε ένα dvd με τα απίστευτα, για να μαζέψουμε και κανένα φράγκο - σαν ζεστό ψωμάκι θα πουληθεί- μετακόμιση έχουμε, το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη θα μετατραπεί σε Σχολή Στελεχών του Κόμματος.

Ήμαρτον Κύριε!!!!!!!!
Ήμαρτον..........
Σε σένα εναποθέτω τις ελπίδες μου

marianaonice είπε...

Νομίζω ότι τα κόμματα έτσι όπως υφίστανται σήμερα έχουν αρχίσει να περνάνε στην ιστορία! Ο κόσμος ξυπνάει σιγά-σιγά και δεν χορταίνει πια με τσιτάτα και κομματικά πανηγύρια! Θέλει ουσία και αποτέλεσμα! Και τα κόμματα αποδείχθηκε ότι μ΄ αυτά δεν έχουν καμιά σχέση! Δεν ξέρω αν κάτι άλλο γεννιέται και εμείς βιώνουμε τον τοκετό, αλλά το blogging αρχίζει να παίρνει διαστάσεις και να χύνεται σαν τους ποταμούς Πηνειό και Αλφειό για να καθαρίσει ίσως την κόπρο του Αυγεία! Αν τα κόμματα για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο αναγκαστούν να δράσουν στη μπλογκόσφαιρα αυτό δεν είναι σίγουρα κακό! Ίσως μάθουν μέσα από τις δικές μας διαδρομές και κωδικούς συμπεριφοράς τη συνέπεια και τον αλληλοσεβασμό, και αναγκαστούν να μπουν στους δικούς μας κανόνες!! Και τότε ίσως αρχίσει ν΄ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό... αφού μέσα από την άμεση συναναστροφή τους με τον κόσμο των bloggers θ΄ αλλάξει και το επίπεδο όλων αυτών των κομματόσκυλων που μας θεωρούν κάφρους!!! Ακόμη κι αν μπουν στην μπλογκόσφαιρα στο χέρι μας είναι να μη μας καπελώσουν αλλά να τους αφομοιώσουμε εμείς!!
Καλό Σ/Κ Κατερίνα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την τιμή κατερίνα,αλλά δεν κατάλαβα τίποτα.
Θάθελα να αναρτησω ενα σχόλιο σαυτό το blog που παραπέμπεις, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μου βγάζει ανάρτηση σχολίου.
Καιστην tv οι καυγάδες πουλάνε.Και οι καυγατζήδες έχουν πρώτη θεαματικότητα. Στο διαδίκτυο, γιατί να είναι διαφορετικά;
Νιώθω την ανάγκη να σταθώ και να κρίνω,όχι με βάση γεγονότα, αλλά με βάση το γραμμένο ήθος. Είμαι αλληλέγγυος στους άγνωστους φίλους που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να κλείσουν τα blogs , εξαιτίας μιας χυδαίας επίθεσης, όσο κι αν αυτή δικαιολογείται από κάποια περιστατικά.
Eπειδή κάποιοι προοδευτικοί τραβάνε την ουρά τους απέξω, θα δηλώσω πράσινος καταπράσινος πασοκικος blogger αλληλέγγυος σ'αυτούς που με μέγιστη αξιοπρέπεια αποφάσισαν να σωπάσουν. Είναι χαστούκι στους τιμητές, με ή χωρίς εισαγωγικά.
Υπερασπίζομαι αυτά που αγαπώ και νομίζω ότι απειλούνται.
Μεταξύ χυδαιότητας και λογοκρισίας, επιλέγω τη χυδαιότητα κι ας νοιώθω αδύναμος να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, όταν αυτή με κοιτά με αγριωπό ύφος.
Υ.Γ. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα κλπ κλπ. Ας συνεχίσουν κάποιοι να κάνουν το κορόϊδο. Ϊσως το δικό τους σπίτι να μην καεί.
Σκέφτομαι να γίνω γραφείο Τύπου του απελπισμένου και χαμένου σε άγνωστους κόσμους ΠΑΣΟΚ.

katerina είπε...

marrianonice,
καλη μου, όλοι αυτοι οι decision makers ή image makers (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!) των κομματικων σχημάτων και μηχανισμών, θελω να πιστευω ότι κυκλοφορουν στο δρόμο, πηγαινουν super market, δουλευουν, και τελος πάντων εχουν μια καθημερινότητα.
Δεν μπορω να διανοηθω ότι περιμένουν μεσα απο τα blogs να μάθουν το που χτίζει η κοινωνία το τσαρδάκι της.
Τωρα, αν πάλι εγω ειμαι ΕΚΤΟΣ ειτε της πραγματικότητας γενικώς, ειτε της δικης τους πραγματικότητας, τι να πω;;;; Μαλλον ειμαι απροσάρμοστη, οπότε......
Αφήστε με στην τρέλα μου.

katerina είπε...

Γιάννη, η τιμή ειναι πάντα δική μου και το ξέρεις.
Και ναι χαμογελάω γιατι πραγματικά, εσυ μονος-χαχαχα, το ήξερα αλλωστε- εβαλες το θεμα στην σωστή του διαστση.
Και ναι!!!!!!!!!!!! Ανάμεσα στην χυδαιότητα και στην λογοκρισία, ΜΑΖΙ ΣΟΥ και εγω, ψηφιζω ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ.
Να σαι καλά φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να προσέξουμε τι θέλει να πει η Κατερίνα. Για την ηθική νομίζω μιλάει και όχι για το δικαίωμα. Και αν σε έναν χώρο έχει φύγει η ηθική το δικαίωμα εγκληματεί.
Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε μαζί της. Εγώ βλέπω ότι ο καθένας κρίνεται ακόμα και για τα κόλπα να χρησιμοποιεί προβιές για να κρύψει τη… «λυκιά» του ή το αντίθετο. Από αυτό όμως μέχρι της κατάχρησης…

Καλά τώρα τι κουβέντα ανοίγει για τα κόμματα που τάχα τελείωσε ο… ιστορικός τους ρόλος και άλλα τέτοια; Ευκαιρία για δικτατορία των ακομμάτιστων και καλών προθέσεων σωτήρων σας φαίνεται μια σωστή κριτική κατά του κομματισμού; Δε σας φορτώνω τίποτα αλλά η ψυχή του Σάββα Κωνσταντόπουλου θα κάνει πάρτι στον ουρανό. Ποιος είναι; Ε, όλοι οι παλιοί τον ξέρουν και οι νέοι που σκαλίζουν την κατάργηση των κομμάτων επιβάλλεται να τον μάθουν.
Είναι μακριά κουβέντα αυτή για τα κόμματα αλλά τουλάχιστον ας τα θεωρήσουμε με όλες τις αδυναμίες τους ως θεσμικά στοιχεία του της αστικής δημοκρατίας γιατί η κατάργησή τους… άστα να πάνε… θα είναι τρισχειρότερα σας το εγγυώμαι. Άλλο ανανέωσή τους και άλλο εξοβελισμός τους.
Αλλά η Κατερίνα δε μιλάει γι’ αυτό, μιλάει για άλλα που ας τα δούμε από μέσα τους και όχι έξω από το θυμό της. Δεν μιλάει για απαγορεύσεις αλλά για τήρηση στοιχειώδους ηθικής και λογικής αν και μάλλον θα χάσει ψάχνοντας. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνώ με τη Κατερίνα για το ρόλο του blogging αλλά με μια μικρή ερμηνεία αυτού που λέει έμμεσα το κόμμα μπορεί να έχει κανονικά την ιστοσελίδα του και δεν χρειάζονται μεταμφιέσεις γιατί καίνε το δάσος, ε, όλα είναι κατανοητά. Και μη φανταστείτε ότι τα γράφει κάποιος δήθεν απολίτικος. Μέχρι τα μπούνια πολιτικοποιημένος είμαι, τα πάντα τα περνώ από το ιδεολογικοπολιτικό μου κόσκινο αλλά ίσως ακριβώς γι αυτό καταλαβαίνω το διακριτό κάθε χώρου και το πόση σημασία έχει ο σεβασμός της αυτοτέλειας και της ηθικής του για την επιβίωσή του. Αλλιώς μαζί τους θα χάσουμε το νέκταρ της ζωής. Το θέλει κανείς;;;;

Αυτά καταλα εγώ. Λάθος; Ίσως. Κάθε κριτική δεκτή.

Στέργιος

tractatus είπε...

" Ο κόσμος ξυπνάει σιγά-σιγά και δεν χορταίνει πια με τσιτάτα και κομματικά πανηγύρια! Θέλει ουσία και αποτέλεσμα" marianaonnice θα συμφωνήσω οτι δεν χορταίνει με τσιτάτα αλλά πώς γίνεται την ίδια ώρα να αρέσκεται σε σκυλοκαυγάδες; και μάλιστα να διαμορφώνει και στάση απο τη στάση των διαφωνούντων...? ηθική στάση, μάλιστα κι εδω θα συμφωνήσω με τον odyssey οτι αυτά θα συμβούν και ήδη συμβαίνουν στην blogoσφαιρα ως φυσικό επακόλουθο του τι συμβαίνει στην κοινωνία...δεν νομίζω δλδ οτι εδω θα πρέπει να μιλήσουμε για ποταμούς...Ομως, odyssey αυτή η στάση συμπαράστασης που επιλέγεις, σεβαστή φυσικά, "Υπερασπίζομαι αυτά που αγαπώ και νομίζω ότι απειλούνται" ...νομίζω οτι είναι κι αυτή 'τιμητική' με τον τρόπο της γιατί υποκρύπτει ή φανερώνει το ίδιο σκεπτικό με όσους θεωρούν οτι τα περιστατικά δεν τους αφορούν...ακριβώς γιατί κι εσύ απο την ίδια βάση ξεκινάς, αφού 'συμπληρώνεις' απο την εικόνα των άλλων, όπως αυτή, σύμφωνα με τη δική τους ηθική την παρουσιάζουν....
και για να συνεχίσω γράφει ο Στέργιος:
"Καλά τώρα τι κουβέντα ανοίγει για τα κόμματα που τάχα τελείωσε ο… ιστορικός τους ρόλος και άλλα τέτοια; Ευκαιρία για δικτατορία των ακομμάτιστων και καλών προθέσεων σωτήρων σας φαίνεται μια σωστή κριτική κατά του κομματισμού;" σωστό το ερώτημα γι' αυτό και αναρωτιέμαι για τις καλές προθέσεις γενικά...που,όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρονται όταν απλά τα αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα αναμενόμενα και Στέργιε οτι είσαι πολιτικοποιημένος φαίνεται....επίσης,
"γι αυτό καταλαβαίνω το διακριτό κάθε χώρου και το πόση σημασία έχει ο σεβασμός της αυτοτέλειας και της ηθικής του για την επιβίωσή του" και σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όχι με άγραφους κανόνες που λένε οτι ο 'πιο δυνατός θα επικρατήσει'...να επικρατήσει αυτός που θα πείσει περισσότερο γιατί μπορεί να κάνει κατ' αρχήν αυτοκριτική, να αποδέχεται τα όποια λάθη έκανε άμεσα αλλά και να βλέπει το όποιο δίκιο του άλλου....με επιχειρήματα κι όχι με 'δραματικές' στάσεις οι οποίες μπορεί και νάναι προσωρινές άμυνες....
Δεν ξέρω γιατί βρε Κατερίνα παρ' οτι ο θυμός μου πάντα με έκανε...σοφότερη...οι καλύτερες αποφάσεις μου με βρήκαν σε απόσταση απο το 'δράμα' και, κυρίως, οταν είχα αποστασιοποιηθεί απο το ...έγκλημα...τότε αποδείχτηκα πιο δυνατή για να μιλήσω για το 'δια ταύτα', τότε μηδένισα το κοντέρ...και τότε βρέθηκα σε άλλη 'πατρίδα'... :)))

Ανώνυμος είπε...

Καμιά φορά η εν θερμώ γραφή βγάζει αλήθειες που όλοι καταπνίγουμε με τη λογική μας. Το λέω αναλογιζόμενος ότι η Κατερίνα εφόρμησε στον ουρανό για να διαφυλάξει ένα δικαίωμα που ένοιωσε ότι κινδυνεύει από την δήθεν ελευθερία του. Έτσι είδα και εγώ το κίνδυνο. Για να μη λέω πολλά θα πως μόνο τούτα τα απλά που κρύβουν όλες τις θεωρίες μου, όπως το κείμενο της Κατερίνας έκρυβε όλο το φάσμα των θεωριών της κοινωνικής διάστασης πραγμάτων μια κοινωνίας και πως δεν πρέπει να τα αφυδατώνουμε. Αν λοιπόν το blog της Κατερίνας μετατρέπονταν ή συκοφαντούνταν ότι είναι ένα κομματικό ενεργούμενο δεν θα ήθελα καθόλου να το διαβάσω ή να γράψω σε αυτό. Ξέρετε γιατί; Γιατί θα είχε κάνει τη μεγαλύτερη κλοπή copyright ξύλινου λόγου που κατά κανόνα κατέχουν τα κόμματα και οι φορείς της αιωνιότητας όπως η εκκλησία. Τους κλέφτες δεν τους συμπαθώ. Αλλά το χειρότερο, θα ήμουν αναγκασμένος σταδιακά να μιλώ εδώ με ξύλινη γλώσσα αφού θα είχε μεταλλαχθεί ο χώρος. Αν ήταν έτσι μπορώ να πάω κατ΄ ευθείαν στο κόμμα δεν χρειάζομαι την Κατερίνα για διαμεσολαβητή, κομματάρχη, μπάρμπα στη Κορώνη…

Καταλαβαίνετε για ποιους κινδύνους χτύπησε το καμπανάκι; Σαν να λέμε πάμε σινεμά, θέατρο, συναυλία για να ακούσουμε επί τέλους σαν θεατρόφιλοι, μουσικόφιλοι κλπ τα αποσπάσματα από τις πρόσφατες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Οποία διαστροφή!!!

Βλέπετε τι βγάζει στην επιφάνεια ένα εν βρασμώ σημείωμα, κι ας κάνει αυτοκριτική η Κατερίνα. Αλήθειες που επιμελώς η λογική αποφεύγει… θυμηθείτε το: γράφετε όλοι 100 φορές καλύτερα εν βρασμό, την ώρα της μάχης, την ώρα του γεγονότος! Και ό,τι γράφει δε ξεγράφει η ιστορία σε τέτοιες στιγμές.

Στέργιος

OnWine είπε...

Κατερίνα... συγχαρητήρια!

Μέχρι τώρα θαυμάζαμε την γραφή, πολλοί συμφωνούσαν αναφανδόν, κάποιοι σχολίαζαν, ελάχιστοι είχαν αντιρρήσεις, τώρα... τώρα αναλύουμε αυθεντικά, ερμηνέυουμε τα λεγόμενά σου!!!

Και παντα... μένω μακρυά από την ουσία... και από τους κινδύνους του σχολιασμού της... ακόμα και από την πρόκληση της υποστήριξης της "άλλης θέσης"... Θου κύριε...

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο ψέμα θεατές

45 χρόνια ενεργό πολιτικό ον, ακούω το ίδιο ξύλινο ψέμα: «εγώ δεν ερμηνεύω τους άλλους»!!! σιγά μας έπεισε! Στο μεταξύ λέμε την άποψή μας επί παντώς επιστητού που λένε οι άλλοι και παριστάνουμε υποκριτικά τους μη ερμηνευτές. Για όποιον βάζει την υπογραφή του στα λεγόμενά του, είτε λέει τί λέει ο άλλος είτε απαντάει επί της ουσίας, στη πράξη το ίδιο κάνει. Ερμηνεύει πρώτα και μιλάει μετά. Ε, τι διάολο χωρίς ερμηνεία (κατανόηση) του άλλου μιλάει;;; Και τι μας λέει όταν κάνει κριτική; εμμέσως το τι λέει και τι δεν λέει ο άλλος ακόμα και το τι θα ήθελε να πει αλλά δεν το είπε και κατόπιν επί της ερμηνείας αυτής τι λέει αυτός ο ίδιος. Χωρίς αυτή τη προϋπόθεση μόνο παρθένα κείμενα θα κυκλοφορούσαν. Και οι παρθενίες στην εποχή μας….

Αλώστε εγώ διδάχτηκα ότι αυτό που λέω κάθε φορά είναι προϊόν της ανά τους αιώνες γνώσης και κουλτούρας όλου του κόσμου που έχει εναποτεθεί με χίλιους τρόπους πάνω μου και στο βαθμό που την κατανοώ (ερμηνεύω διαλεκτικά) καταθέτω την δική μου άποψη. Σιγά τη ντροπή…

Καλά η Κατερίνα δεν έχει ανάγκη από υποστήριξη και ερμηνεία και αν την έχει αποτελεί άλλο θέμα. Όταν κάποιος όμως λέει τι νομίζει για το τι είπε η Κατερίνα την άποψή του λέει στην ουσία όχι αυτή της Κατερίνας. Κάνει το ίδιο με όλους τους άλλους δηλαδή σκεπτόμενος φωναχτά.

Ο πλέον φοβερός ερμηνευτής των άλλων ήταν ο Μαρξ. Σχεδόν τίποτα από όσα ερμήνευε πίσω από τις γραφές τους δεν είπαν οι ίδιοι. Έβαλε την υπογραφή του όμως σε μεγαλειώδεις αναλύσεις και ελάχιστοι τολμούν να τον κατηγορήσουν για «ερμηνεία των άλλων» ενώ όλοι ξέρουν ότι αυτό έκανε για να θεμελιώσει τις δικές του θέσεις. Ακόμα και το μεγαλύτερο βιβλίο του «Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας» το ονόμασε, δηλαδή ερμηνεία και κατόπιν κριτική των άλλων. Για να μη πούμε για την Κριτική της κριτικής Κριτικής, την Κριτική του προγράμματος Γκότα, Αντι-Ντΰρινγκ κλπ. Αυτό ακριβώς έκανε, ανοίξτε τα και θα δείτε χιλιάδες παραπομπές και αντίστοιχες ερμηνείες (που θεμελιώνουν τη δική του θέση - όχι των άλλων), οι οποίες έκαναν του συγγραφείς ή τους φίλους τους να σχίζουν τα ρούχα τους και να λένε ότι «δεν εννοούσαν αυτό»!!!.

Σε μένα τον πτωχό τι έμεινε, να μου αφαιρέσουν και αυτό το δικαίωμα; Τότε να ανταμώνουμε μόνο με τα πρωτότυπα κείμενα των κλασσικών δηλαδή με τα τσιτάτα υπό μάλης… μη πει κανείς «δεν εννοούσα αυτό» γιατί το ξέρω, το ξέρω αλλά το αμάρτημα να ερμηνεύω του άλλους το έκανα πάλι και γι αυτό θέλω να κριθώ όχι γιατί έκανα ερμηνεία. Εγώ υπογράφω και εγώ θα τα λουστώ όχι ο ερμηνευμένος.

Ανεξάρτητα αν έχω δίκαιο για τα παραπάνω εγώ λέω ότι με τέτοιες συζητήσεις ανεβάζουμε την ποιότητα του blog και δίνουμε αφορμή για βαθύτερες συζητήσεις που επιμελώς κάποιοι τηλεπυροβολητές θέλουν να καταπνίγουν λέγοντας μεταξύ άλλων και το απίστευτο «παρακαλώ μη με ερμηνεύετε»!!!.

Στέργιος

tractatus είπε...

Στέργιο, δεν ξέρω αν, κατά καιρούς, διαβάζεις το blog της φίλης Κατερίνας...αλλά εδω γίνεται πάντα μια συζήτηση με προκλήσεις, χαμόγελα και εντάσεις...ο,τι πιο φυσιολογικό δλδ. Ο φίλος σχολιαστής στην προκειμένη περίπτωση και ναι! θα τον ερμηνεύσω κι ας αντικρούσει οτι δεν είναι έτσι...προφανώς θέλει την Κατερίνα να πάρει θέση γι' αυτό και προκαλεί...του αρέσει αυτό και, είναι αλήθεια, οτι αποδίδει στη συζήτηση....είναι δλδ για μένα πολύ εύκολο να καταλάβω οτι 'ψάχνει' την Κατερίνα κι όχ ότι σε κρίνει που ερμηνεύεις.

Πάντως επι τη ευκαιρία όλη η παραπάνω τοποθέτησή σου είναι μια απάντηση γενικότερα στα θέματα ερμηνείας και του τι μεταφέρει ο καθένας σε μια συζήτηση ερμηνεύοντας άλλους και θα συμφωνήσω απόλυτα οτι δεν υπάρχει καν παρθενογέννεση σε τίποτα ...όλοι και όλα είμαστε αποτέλεσμα επεξεργασίας αιώνων και ανρθώπων που ερμήνευσαν κάποιους άλλους πριν απο αυτούς....τώρα πώς ανεβάζουμε την ποιότητα της συζήτησης στα blogs αυτό...ας το αφήσουμε να το ερμηνεύσουν άλλοι...εμείς έχουμε μπόλικο υλικό για να ερνηνευουμε όσα έχουν προηγηθεί....;)

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τους ανθρώπους του blog και τον περίγυρο της Κατερίνας. Ούτε έχω πολύ χρόνο να τα διαβάζω όλα - με 12-15 ώρες δουλειά τη μέρα για τα προς το ζειν δεν είναι δυνατό.

Ωστόσο αν υπερέβαλλα συγνώμη αν και ο "σχολιαστής" κουτί μου ήρθε δεν τα έχω μαζί του, τον χάρηκα.

Αυτό που τελικά βλέπω είναι πόσο εύστοχα η Κατερίνα έθεσε ένα θέμα που ήδη έχει προκαλέσει τόσα σχόλια με ουσία. Όχι μη νομίσετε ότι δεν έχω και χαοτικές διαφορές μαζί της (και το αντίστροφο) σε ορισμένα θέματα. Όμως το σωστό να λέγεται και να έχουμε δύναμη να το αναγνωρίσουμε. Πίσω από τα επιφαινόμενα και κάποια απλά σχόλια πίκρας λειτουργεί η ανάγκη αυτοπροστασίας κάποιων στοιχειωδών ελευθεριών και είδατε αμέσως πως πήραμε όλοι φωτιά. Ε κανένας δε πιστεύει ότι η Κ μιλούσε για ένα κάποιο blog. Για άλλα μιλούσε και αυτό φαίνεται. Άρα η ερμηνεία της είναι το μοναδικό εργαλείο για να τεθούν τα υποκρυπτόμενα θέματα.

Νομίζω ότι η ικανοποίηση είναι όλων και πρώτα της Κ ίσως γι αυτό δε παρεμβαίνει, δεν ξέρω.

Στέργιος

tractatus είπε...

Στέργιο, προς Θεού δεν υπερβάλλεις για μένα, καθόλου.
Και βέβαια η μαιευτική είναι μια μέθοδος που περισσότερο απο ποτέ στη συντηρικτική εποχή μας είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη συζήτηση...
Προσωπικά νομίζω οτι η Κατερίνα δεν επεμβαίνει γιατί απλά είναι εκτός Η/Υ και όταν θα επανέλθει θα λύσει το 'μυστήριο'.
Μέχρι τότε, θεωρώ τη συζήτηση όλων αρκετά χρήσιμη για διάλογο σε αυτό ή σε άλλα post....

fisherman είπε...

Bloging:
Ορισμός: ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΩ ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!
Όλα τ΄άλλα είναι σούπα για το κρύωμα....

katerina είπε...

Και να με κα γω. Οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο, ή τουλάχιστον διαίσθηση και να της ακούτε.

Όντως, ένας πονόδοντος (δυστυχώς αυθεντικός, όχι από αυτούς τους Ανοιξιάτικους, λες .......η κατάρα της Ψιλικατζούς), ένα ηλιόλουστο Σ/Κ, το βιολογικό μου παιδί, με κράτησαν μακριά από το άλλο μου το μωράκι, το blogακι μου.

Εδώ, λοιπόν, να ερμηνεύσω τους ερμηνεύοντας.

Ναι Στέργιε, έχουμε όντως χαοτικές διαφορές, και το ακόμα καλύτερο είναι ότι αν και τις γνωρίζουμε αμφότεροι και μάλιστα πολύ καλά- στην ουσία δεν συμφωνούμε σε τίποτα-, μπορούμε ακόμα να τις συζητάμε ή να κουβεντιάζουμε χαλαρά πάνω σε αυτές.

Αυτή είναι και η λογική του blogging, κάποιος γράφει, ότι του υπαγορεύει το θυμικό του, χωρίς ευνουχιστικές ισορροπίες, και επειδή η ανάρτηση -κατά την δική μου προσέγγιση και μόνο- δεν είναι ουτε πραγματεία ούτε paper που το στέλνεις, σταυρώνοντας το, σε συνέδριο ή σε επιστημονικό περιοδικό, αποδέχεται μια και μόνη ερμηνεία. Την ερμηνεία του κάθε αναγνώστη.

Και θα σας εξομολογηθώ και κάτι, μια ώρα μετά, μια μέρα μετά, ένα μήνα μετά ή και ποτέ, διαφωνώ και εγώ με τις αναρτήσεις μου. Και το χαίρομαι αυτό , γιατί μου δίνει την χαρά να εκφράσω την .......ορμονική στιγμή μου.

Άρα, το έχω ξαναπεί, το τσαντίρι αυτό, είναι δημόσιος χώρος, όποιος θέλει αφήνει τον οβολό του, την ορμονική στιγμή του, η την απόλυτη ορθολογική του αλήθεια, και εγώ την χαίρομαι και την καμαρώνω σαν μικρό παιδί.
Και ναι δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, φίλους, εχθρούς, περαστικούς, τους περιμένω και το χτύπημα τους στην πόρτα ή το τράβηγμα του μπερντέ, και το γουστάρω και το αποζητω. Αλλιώς θα έγραφα σε ημερολόγια με γαλάζιο χαρτί ποτισμένο στο γιασεμί.

Και ναι sxoliasti, έχεις δίκιο, ασφαλώς και δεν έχει έννοια η οποία ερμηνεία, γιατί για μένα η ανάρτηση δεν είναι θέση, είναι στιγμή. Είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Άλλοτε καθαρή, ευκρινής, ουσιαστική απεικόνιση, και άλλοτε θολή, κουνημένη, απλά αναμνηστική.

Στέργιε, εσύ που με ξέρεις και προσωπικά, φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμη να ανατρέψω τα πάντα, να γκρεμίσω τα πάντα με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από αυτή που τα έχτισα.
Άρα ρισκάρεις να χάσεις την αξιοπιστία σου, ερμηνεύοντας μια επαγγελματία κατεδαφίστρια, εσύ ένας επαγγελματίας του «πολιτικού οικοδομείν»

Ψαρα μου, τοση ώρα γραφω μλκ, και εσυ τα ειπες όλα σε μια γραμμη.

OnWine είπε...

Φίλοι μου... οι λέξεις....
Τι ακούμε... που θυμώνουμε... τι γράφουμε... εξαρτώνται μόνο από το πως τις ερμηνεύουμε, συνήθως οπως εμείς θέλουμε... σαν αφορμή του τι θελουμε να πούμε, μερικές φορές σώνει και καλά!

Ο λαβρος Ανώνυμος Στέργιος έκτισε ολόκληρο... οικοδόμημα σε κάτι που δεν ειπώθηκε ποτέ!

Εγραψε γιά οσα είπα: "εγώ δεν ερμηνεύω τους άλλους»!!! σιγά μας έπεισε!" και στην συνέχεια δυό κατεβατά επ' αυτού...

Βέβαια... πουθενά δεν είπα ότι εγώ δεν ερμηνεύω... αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες... Η αυθεντική ερμηνεία του φίλου μας είναι οτι αυτό εννοούσα...

Ερμηνεύετε.. ερμηνεύετε... στο τέλος κάτι θα μείνει.

alzap είπε...

Καλημέρα Κατερίνα,
Δεν θα σχολιάσω τα περί "σκυλοκαυγάδων δύο κυριών", και την θεμιτή απόσταση που παίρνεις απο το γεγονός θεωρώντας ενδεχομένως ότι δεν υπάρχει Θύμα και Θύτης σε αυτή τουλάχιστον την περίπτωση.
Το σέβομαι, έστω κι διαφωνώ για την οπτική γωνία.

θα είμαι απολύτως ειλικρινής.
Σχεδόν με σοκάρισε να διαβάσω απο σένα:

"...Και το ακόμα χειρότερο. Όλοι αυτοί οι φωστήρες, οι βασιλικωτεροι του βασιλέως, δεν έχουν καταλάβει ότι το blogging είναι ένα μέσο που απευθύνεται σε μεσαία και υψηλά πνευματικά και κατ΄ επέκταση κοινωνικά στρώματα και ενεργοποιείται από αυτά;;;;"

Δηλαδή;

Ανώνυμος είπε...

Καλά ντε πως κάνετε έτσι για μερικά πυρά κατεβατών που διέφυγαν και κόντεψε να φέρουν παράπλευρες απώλειες. Σιγά μη σκοτωθούμε για τις «πραγματείες» μας. Αρκεί που τις πιστεύει ο καθένας και τεστάρει τον χώρο γιατί από κει και πέρα η όποια μάχη δίνεται αλλού εκεί όπου «δεν έχει καθημερινές και σχόλες» και τα λόγια δεν είναι λέξεις.
Κατερίνα ξέρω πόσο σε μαγεύει και σε συναρπάζει η αυτοανατροπή... είναι το οξυγόνο σου. Προσόν είναι γι αυτό σε χαίρομαι γιατί αύριο θα είναι μια άλλη μέρα μια άλλη Κατερίνα. Κάποιες από τις στιγμές σου αυτές θα με βρουν καρσί και θα χαθεί το χάος μας για να ξαναέρθει μετά. Αέναος κύκλος σκέψεων, στάσεων, στιγμών δε λέω όχι. Χτυπάει έτσι αγέρας υγείας. Ε, όποιος δεν αγαπά τον νέο αέρα δεν μπορεί να αντέξει τη Κατερίνα! Μήπως αυτή μπορεί να την αντέξει; Αν μπορούσε δε θα την άλλαζε συνεχώς!!!
Κατά τα άλλα είπα, το σχόλιο της Κατερίνας ήταν πετυχημένο ακριβώς γιατί έλεγε πολύ περισσότερα από όσα έγραφε (να η ερμηνεία μη χάσουμε το κουσούρι) και έτσι ο σχολιασμός του σχολιασμού και η ερμηνεία της ερμηνείας προκάλεσαν συνωστισμό (όχι της Σμύρνης)! Μακάρι να είχαμε και άλλα τέτοια.

Στέργιος

katerina είπε...

Ρε Στεργιε, με ξέρεις εσυ τόσο καλά, ή φαινεται τόσο πολύ, όλο αυτο που περιεγραψες για μενα;;;;
Γιατι εδω, δεν μπορω παρα να συμφωνήσω απολυτα ΜΑΖΊ σου.
Αλλα μην νομίζεις ότι την έρημη δεν την αλλάζω και κάθε μερα;;;
Κάθε μερα, συστηνόμαστε και .....αντε πάλι από την αρχή.

katerina είπε...

alzap,
συγνώμη για την καθυστερημενη απάντηση, αλλα μολις τωρα ειδα το σχόλιο σου.

Ειλικρινά δεν ήθελα να σοκάρω κανένα, και μάλιστα εσένα, αλλά φιλε Αλέκο, απλά λεω το αυτονόητο.

Δηλαδή, όταν πας να κάνεις το blogging, επικοινωνιακο κομματικο μέσο, καλά θα κάνεις να μάθεις ποιο ειναι το target group στο οποίο απευθυνεσαι.

Πραγμα που αυτόματα σημαινει, ότι κοιτάς και καμια ερευνα, για το πνευματικό status των χρηστών του Intermet στην Ελλάδα, ρωτάς και κανένα επικοινωνιολόγο για την κοινωνική συμπεριφορά των focus groups, στα οποία απευθυνεσαι, και το σημαντικώτερο ή το κάνεις με αποτελεσματικό τρόπο, ή δεν το κάνεις καθόλου.

Αλέκο, εγω που δεν εκπροσωπω παρα μονο τον εαυτό μου, και αυτόν όχι πάντα, μπορω να λέω και να γράφω, ότι μου κατέβει.
Όποιος όμως εχει την φωτο του Αρχηγου του κομματος, πρωτο τραπέζι πίστα στο blog του, πρέπει να ειναι εξαιρετικά προσεκτικός. Αλλοιως ή ειναι πολύ ηλιθιος ή πολυ προβοκάτορας.

Μην σοκάρεσαι λοιπόν με το αυτονόητο και με αυτό που ειναι κοινός τόπος σε όποια κοινωνικοπνευματική έρευνα και να κοιτάξεις που αφορά στο profile των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου.
Γιατι, αν εσυ σοκάρεσαι με αυτό, εγω σοκάρομαι με τους ανεγκέφαλους που νομίζουνε ότι τα blogs του 2008, μπορουν να λειτουργούν σαν την Αυριανη του 1993.

Όσο για την Ψιλικατζου, καλά κανει, τον εαυτό της εκπροσωπει, και ας αποφασίσει αυτή, ο ανδρας της και ο εκδότης της, τον τρόπο εκπροσώπησης της.
Εγω με την άλλη την απιστευτη τα έχω.....