Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

O ευφυής κ. Βενιζέλος ιδρύει Όμιλο Σκοποβολής

Ο Βενιζέλος θα ιδρύσει «όμιλο προβληματισμού».
Ένα κόμμα σε κατάσταση υστερίας, μουτζαχεντίν του ΓΑΠ στα άρματα εναντίον ρευματικών του Βενιζέλου και τούμπαλιν.
Άντε φτου κι από την αρχή!!!
Αν ποτέ οι ιστορικοί του μέλλοντος αξιωθούν να ασχοληθούν με όλο αυτό το απαξιωμένο από τους πολίτες, πολιτικό σκηνικό θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Προσωπικά, το γεγονός με αφήνει παγερά αδιάφορη.
Σε αυτή τη μάχη χοντρών εναντίον ευθυτενών sportsmen, χαρισματικών ρητόρων εναντίον αδύναμων ρητόρων, αυτοδημιούργητων πολιτικών εναντίον επιτυχημένων ΥΠΕΞ, ας μου επιτραπεί να μην πάρω θέση. Άλλωστε δεν νομίζω ότι χρειάζεται και κανείς τη θέση μου. Δόξα τω Θεώ, οι φίλαθλοι πολλοί.

Δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον ΓΑΠ , στον Βενιζέλο και στα σκληρά μπλοκ τους, ότι μετά από μια τραγική εκλογική ήττα, έσυραν ένα κόμμα σε μια χυδαία κόντρα με ανύπαρκτα πολιτικά επιχειρήματα.

Ας μου πει και εμένα κάποιος, από όλους αυτούς που παλεύουν στα μαρμαρένια αλώνια για τους ήρωες τους, ποια ήταν η ιδεολογική διαφορά του Παπανδρέου και του Βενιζέλου.
Αν δεν μπορούσαν να αποφύγουν όλη αυτή τη ξεφτίλα της εσωκομματικής εκλογής, ας φρόντιζαν τουλάχιστον να αναδείξουν πολιτικές διαφορές.
Να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για το τι σημαίνει σήμερα Αριστερά, Σοσιαλισμός, Κίνημα. Να ακούσουμε, να ζυμωθούμε, να διαφωνήσουμε, να συνθέσουμε.
Θα καταλάβουν ποτέ οι υμνητές και των δύο, ότι δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε κανέναν, πολύ δε περισσότερο σε αυτούς για τους οποίους κόπτονται;;;;
Καταλαβαίνει κανείς ότι η κοινωνία χτίζει σε άλλο οικόπεδο από αυτό που διεκδικούν οι δυο τους και όχι μόνο οι δυο τους;; Γιατί βέβαια πίσω από τους δύο, υπάρχουν άλλοι δελφίνοι που χτίζουν και ονειρεύονται το δικό τους μέλλον.
Ποιος δεν έχει δει όμορφα κτίρια να καταστρέφονται, να γίνονται ερείπια, γιατί αυτοί που πιστεύουν ότι είναι κληρονόμοι, σκοτώνονται επί χρόνια σε δικαστικές διαμάχες. Και όποιος κερδίσει τη κληρονομιά, τι έχει πια να κληρονομήσει;; Τίποτα.
Ο ΓΑΠ-Αντουνετα, νικητής μιας δημοκρατικής, συμμετοχικής, καινοτόμας διαδικασίας εκλογής, υπερασπίζεται την αυτοοργάνωση. Την ίδια στιγμή την επιτρέπει και την νομιμοποιεί, μόνο στους συμμάχους του. Μια παλαιοκουμουνιστική άποψη που το μόνο που αποδεικνύει είναι ο φόβος και ο τρόμος να ελεγχθεί το κόμμα.
Ο ηττημένος Ναπολεων-Βενιζέλος 3 μήνες μετά την ήττα, επί της ουσίας δεν την αποδέχεται, και με δικαιολογίες για οργάνωση ομίλων προβληματισμού πυροδοτεί για άλλη μια φορά γελοίες κόντρες.
Οι οπαδοί φωνάζουν στις κερκίδες, «διαγραφές» και οι άλλοι απαντούν «αν τολμάς διέγραψε μας».

Αντί να σκιαμαχείτε μήπως μπορείτε να  παράγετε πολιτική;;;

Ζητάμε πολλά;;;;

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παμε για τριτη θητεια ΝΔ δηλαδη !.
12 χρονια συρσιμο και αδρανεια...
what a waste !

Από Μηχανής Θεός είπε...

Όταν μια κατάσταση έχει κάνει τον κύκλο της, και κανείς δεν το πέρνει χαμπαρι, τότε το αποτέλεσμα είναι μια μετέωρη αδρανής κυκλική μαύρη τρύπα αδιεξόδων. Παγίδα στην δίνη..
Αυτό αφορά το σύνολο του μεταπολιτευτικού κόσμου. Η κοινωνία καλώς ή κακώς έχει αλλάξει, και δεν την καλύπτουν πλέον πρόσωπα, πρακτικές, καταστάσεις και καταστατικά του '74 ή του '80, με λίφτινγκ ή χωρίς..
Την καλημέρα μου!

Trifon Triantafillidis είπε...

Κατερίνα ζητάς το αυτονόητο, το οποίο αυτονόητο στις παρούσες συνθήκες αποτελεί μια υπερβολική απαίτηση,

Ναι, ζητάς πολλά, έτσι φαίνεται.

vagnes είπε...

Να μια τοποθετηση που με βρισκει απολυτα συμφωνο.
Η επαναφορα στην εξουσια του Πασοκ περνα μεσα απο τη φθορα της ΝΔ και μόνο. Αυτο φαινεται ικανοποιει το μεγαλυτερο τμημα των υποστηρικτων του Γιωργου και πιθανον και τον ιδιο.
Η αδυναμια δρασεων και παρεμβασεων απο το Πασοκ ειναι παραπανω απο εμφανης, βγαζει ματι που λεμε.
Για να καλυφθει αυτο μεγενθυνεται καποιο θεμα καποιου ομιλου.
Οταν ενα κομμα αφηνει κενα καπου εκει αναμεσα δινει το δικαιωμα σε ιδρυση ομιλου ακομη και κομματος, αλλα αυτο δεν ειναι η ουσια.
Ουσια για ενα κομμα ειναι το αγκαλιασμα των πολιτων και αυτο δεν γινεται. Ισως το Πασοκ μ' αυτη την ηγεσια να ειναι ανεραστο...!!!

tractatus είπε...

Δεν κοιτάμε άναυδοι, Κατερίνα. Μέσα απ' όλα όσα δεν συμφωνούμε θα μάθουμε να διαφωνούμε και να λέμε τα πράγματα ξανά με τ' όνομά τους. Στις οργανώσεις, στις συγκεντρώσεις, στη δουλειά, στα blogs. Μπορεί να γίνει σιγά αυτό στην αρχή αλλά στη συνέχεια θα θεριέψει...εξάλλου εμείς ξέρουμε...;)Ετσι δεν είναι;

NdN είπε...

Πολύ ψύχραιμη η αποτίμηση της κατάστασης από το κείμενο σου. Θα έλεγα και εγώ ότι συμφωνω σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και στο κείμενο που ανέβασα και εγώ τα ίδια περιγράφω, αλλά είμαι πιο απαισιόδοξος και πιο σκληρός.

Εχουμε βαρεθεί να βλέπουμε δύο "στρατούς" μέσα στο κόμμα. Δεν νομίζω τα πράγματα να καλυτερεύσουν μιας και αν αυτό ήταν εφικτό θα είχε γίνει εως τώρα.

Πρέπει και οι δύο να αναλάβουν τις ευθύνες τους το συντομότερο. Ο ΓΑΠ να πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει ως αρχηγός και ο Βενιζέλος να αποδεχτεί το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου.

Αν δεν μπορούνε να συννενοηθούνε, ας χωρίσουνε. Χειρότερα τα πράγματα από οτι τώρα δεν πρόκειται να γίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν βαρεθήκατε ακόμα να ασχολείστε με τα καμώματα των άλλων; Δεν μπορεί ο Βενιζέλος να μείνει στο ΠΑΣΟΚ. Ο τρόπος που έγινε η αντιπαράθεση έδειχνε τη συνέχεια. Και η Βενετιά θα χάσει βελόνι. Αρκεί να βρεθεί πολιτική. Ένα συνέδριο είναι αφορμή για προτάσεις και όχι μόνο για κρίσεις. Κι ας πέσει το καλό στο γιαλό. Δε με νοιάζει, αν κάποιος θα βάλει μια παράγραφο κάπου, από αυτά που γράφω. Μου αρκεί να ονειρεύομαι και να μιλάω, με ανθρώπους, που έχουν κάτι να πουν.
Να μαθαίνω.

τσότσος είπε...

Τί κατάντια για ένα μεγάλο κόμμα, να κηδεμονεύεται από ένα "ιδιοκτήτη" και να πολιορκείται από ένα εγωκεντρικό νάρκισσο...
Πού είναι οι συνθέσεις απόψεων, η παραγωγή πολιτικής, όπως σωστά λες, η αυτοπεποίθηση ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους και αργά ή γρήγορα θα το αποδείξουμε, το "καθαρό κούτελο" ότι δεν φοβόμαστε για το παρελθόν μας, πού είναι επιτέλους η απόφαση να αλλάξουμε την Ελλάδα;;
Και άσε τους δύο μονομάχους: πού είναι οι "αξιωματικοί" που πλασάρονταν για πιθανοί αρχηγοί (αλλά τους πρόλαβε ο χοντρός); Λιβανίζουν το Γιωργάκη τρέμοντας μην τυχόν "πέσει" και δεν έχουν προλάβει να εξαργυρώσουν την υποστήριξη που του πρόσφεραν...
Μας πήρε ο διάολος...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό πού σας απασχολεί δεν είν’ το σοβαρότερο
μα κάτι άλλο θα σας πω πού είναι σπουδαιότερο.
Εδώ σ’αυτήν την γειτονιά μένουν ένα σωρό παιδιά,
όλα τους είναι Αλβανά κι από την Πολωνία
και κανα δύο έγχρωμα, μάλλον απ’την Ασία.
Δικές μας είναι κάμποσες, όλες τους γερασμένες,
κοιτάζουν πάντοτε ψηλά, να δούν αν έχει αστέρια
και όλο πάνε κι έρχονται με τα χαρτιά στα χέρια.
Προχτές μία εζήτησε να κάνουμε αγώνα
για κάποιον μακρινό λαό,
μα κάποιος πού ήταν παρών ευθύς της λέει απορών,
κυρά μου πότε σκέπτεσαι για να γενείς λεχώνα;
Αυτόν έχεις προορισμό μα το’χεις λησμονήσει,
σ’αυτόν τον κόσμο βρίσκεσαι παιδιά για να γεννήσεις.

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

tzonakos είπε...

Φοβερό το πιηματάκι του ανώνυμου.

Κατερίνα παίρνεις θέση τελικά. Δεν σε αφήνει αδιάφορη το θέμα και καλά κάνεις.
Εστιάζεις στο σωστό σημείο.
Δηλαδή οτι πρέπει να αρχίσει να παράγει πολιτική και ο ΓΑΠ και όλοι. Ιδεολογικά δεν πιστεύω οτι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές.
Ολοι πιστεύουν οτι απλά τα εκδοτικά συμφέροντα πίσω απο τον ΒΒ αντιμάχονται τον ασυμβίβαστο (;) Γιώργο.
Επικοινωνιακές αρλούμπες, και πολιτική μηδέν.
Ουσία και έργο μηδέν, σχεδόν.
Εμείς μπορούμε να φωνάξουμε να βγούν απο αυτο το τέλμα διοτι δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας κάνει κανένα καλό.
Επισης θέλω να πω με τηυν ευκαιρία οτι το οτι έχασε τις εσωκομματικές εκλογές ο ΒΒ δεν του προσάπτει καμμια ρετσινιά ηττημένου, αλλα αν ο ίδιος δεν σταματήσει να φέρεται σαν παιδάκι που δεν το παίζουν τα αλλα, τότε θα χάσει τον σεβασμό και αντε γεια !

Grammateas είπε...

Σύμφωνοι, και οι δύο έχουν τα ελαττώματα τους. Τί να κάνουμε δηλαδή; Ο Γιώργος εδώ και 4 χρόνια δεν άλλαξε τίποτα. Το λέει το 91% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ζητάει από το Βενιζέλο, που πήρε και ένα 39%, να κάθεται προσοχή για να μην τον βγάλει στην αναφορά. Το θέμα είναι ότι ψάχνουν όλοι μια αφορμή... Και να μην ιδρυθεί ο Όμιλος, αμφιβάλλει κανείς ότι θα βρεθεί κάτι άλλο;

tractatus είπε...

Βρε γραμματέα μου, που σε εκτιμώ τόσο...δεν έχει περάσει καν τρίμηνο που ο κόσμος δεν ζητάει τίποτα απο τον ΒΒ γιατί απλά κουράστηκε δυο μήνες στην ανθρωποφαγία και στο τρεχαλητό που ούτε στις εκλογές δεν έγινε. Ούτε προσοχή, ούτε τίποτα. Να δεχτεί το αποτέλεσμα και να δουλέψει όπως όλοι του ζητάει. Αμάν με τον Ομιλο. Εδώ δεν βρήσκαμε εκπροσώπους στις εκλογές τώρα θα συσκεφτούμε να προβληματιστούμε. Ας τα κάνει μετά το συνέδριο αυτά ο ΒΒ που θα έχει φανεί αν στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...Λίγη υπομονή ένας μελλοντικός αρχηγός δεν μπορεί να την έχει;;;

Στέλιος είπε...

Ολα τα πράγματα είναι θέμα σωστού χρόνου. Στήριξα τον γιώργο, αλλά σαφώς δεν είμαι ικανοποιημένος από την ατολμία του μετά τη νίκη του. Αν ήταν να διαγράψει τον Βενιζέλο, έπρεπε να το κάνει το ίδιο κιόλας βράδυ που αυτός μίλησε για σύσταση ρεύματος: "κύριέ μου, ο κόσμος ψήφισε για πρόεδρο, όχι για 1ο και 2ο σε καλλιστεία. Επομένως, αφού δεν αποδέχεσαι το αποτέλεσμα, ώρα σου καλή". Τότε έπρεπε να κινηθεί. Τώρα είναι αργά. Θα τον κάνει και ήρωα, αυτόν που απεδείχθη "σιγουρατζής". Εν πάσει περιπτώσει, και ο ένας πρέπει να αλλάξει και ο άλλος να ηρεμήσει.

Grammateas είπε...

Να βρούνε μία συμβιβαστική φόρμουλα. Να κόψουνε το λαιμό τους να τα βρούνε. Αν διαλυθεί το πράγμα, μας περιμένει ΝΔ για τα επόμενα 20 χρόνια. Και η φάση είναι ότι πλέον τους ξέρουμε και στη new version τους...

Matrix είπε...

Καλησπέρα,

Ας κάνει ότι θέλει ο ΒΒ.

Ποιός νομίζετε θα ασχοληθεί πλην των πολύ "χωμένων" στο ΠΑΣΟΚ?

Α, και του ΒΗΜΑΤΟΣ και του κ. Γιάννη.

Πάντως αν είναι να φύγει, ας το κάνει να τελειώνουμε, τι γκομενίστικα είναι αυτά (συγγνώμη για την έκφραση).

PS1. Αν περιμένουν κάποιοι να τους σώσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίου, κούνiα που τους κούναγε...

PS2. Μήπως, λέω μήπως, περιμένει να δει τι θα γίνει με το σκάνδαλο της SIEMENS? :)

Νευριασμένα.

tractatus είπε...

Αντε ο όμιλος μας τελείωσε...προς το παρόν. Πάμε για άλλα!

katerina είπε...

Αχ, Ελένη μου και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους μας. Ήταν και αυτοί μια κάποια λύση.
Λοιπόν σύμφωνα με τις σημερινές εξελίξεις επί του θέματος, σκέφτομαι ένα σενάριο που το στηρίζω στις παρακάτω υποθέσεις εργασίας:
1. το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει την κάτω βόλτα και όσο έχει αυτό το απίστευτο έλλειμμα πολιτικής και στελεχών, δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι. Δεν πείθει.
2. Του ΓΑΠ, του την έχουν στημένη στη γωνία, πριν και πάνω από όλους αυτοί που υποτίθεται τον στηρίζουν. Αλλωστε άλλος προετοιμαζότανε από το 2005, να φάει τον ΓΑΠ, ο Βενιζέλος τους την έφερε και τους πρόλαβε. Αυτό φάνηκε και από την απόλυτη γύμνια του ανύπαρκτου μηχανισμού του στις εσωκομματικές εκλογές. Ο Βενιζέλος δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί.
3. Ο ΓΑΠ, ξέρει περισσότερα από όσα αντέχει και φοβάται. Και φαίνεται. Την ώρα που μιλάει για αυτοοργάνωση, επιτρέπει μόνο κινήσεις υμνητών και ελεγχόμενων. Αυτό φάνηκε πολύ έντονα στις ΚΟΕΣ και ΝΟΕΣ. Αντί να αφήσει τα εκλεγμένα όργανα να τρέξουν το Συνέδριο, δηλαδή να κάνουν την μπελαλοδουλειά, όρισε και στα δύο όργανα,όχι απλά τους υποστηρικτές του, αλλά αυτούς που νομίζει ότι μπορεί να ελέγξει απόλυτα. Αυτόν τον εγκλωβίζει σε λύσεις ανάδειξης υποτιθέμενα νέων προσώπων. Μπούμεραγκ. Από τα έμπειρα στελέχη κανείς δε βγαίνει μπροστά. Αφήνουν τους ‘νέους φίλους» να εκτεθούν από έλλειψη εμπειρίας. Στην καλύτερη περίπτωση το ήθος δεν είναι το μόνο που απαιτείται. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμμιά ζύμωση σε μαζικούς χώρους και λειτουργούν με την παλαιοκομματική τακτική των φερέφωνων. Όταν ακούω ή διαβάζω προσφονήσεις και αναφορές του στυλ ο «Πρόεδρος μας»......
Όσο για την νεολαία και ο ίδιος ο ΓΑΠ ξέρει πολύ καλά ότι από την εποχή της Τόνιας Αντωνίου, έχουν διαβρωθεί όχι μόνο η νεολαία αλλά και οι αγέννητοι.
4. ο ΒΒ είναι πραγματικά πολύ ευφυής
Το σεναριο μου λέει ότι Βενιζέλος, έμαθε από τα λάθη του και δεν σκόπευε ποτέ να κάνει κανέναν όμιλο ή όποιαδήποτε άλλη κίνηση. Απλά προκαλεί τον ΓΑΠ, τον εκθέτει, του επιβάλλει να φερθεί αυταρχικά, να παίξει έναν ρόλο που δεν του πάει. Μόλις τον φέρει στο αμήν, κάνει πίσω για την ενότητα. Πιστευω ότι ο Βενιζέλος δεν θα κινηθεί, Απλα΄θα παίζει τη γάτα με το ποντίκι. Και θα περιμένει. Ο Βενιζέλος δεν θα αναμετρηθεί με τον Παπανδρέου. Θα αναμετρηθεί με αυτούς που ετοιμάζονται. Ή μάλλον είναι έτοιμοι απο καιρό. Απλά περιμένουν να πέσει το ώριμο φρούτο...

theodore είπε...

@Katerina
Συγχαρητήρια.
Η ανάλυση σου είναι πολύ εύστοχη και δείχνει άνθρωπο με υψηλότατο IQ και δυνατότητα σύνθεσης.
Μιά ερώτηση.
Αυτοί οι άλλοι που υπονοείς,είναι αρσενικού ή θηλυκού φύλου;
Γιατί κάτι υποψιάζομαι κι εγώ.

τσότσος είπε...

'Επεσες μέσα Κατερίνα, ο Βενιζέλος δεν κινήθηκε...Απορώ πάντως πώς δεν σου την έχουν πέσει ακόμα οι παπανδρεϊκοί μπλόγκερς...

katerina είπε...

Ποιος σου λέει ότι δεν μου την πέφτουν;;
Ξέρεις τώρα τσότσο, κάπου τους γουστάρω και κάπου τους πονάω. Τους γουστάρω γιατί πιστευουν, παθιάζονται με το αδύνατο και τους λυπάμαι γιατί όταν οι αυταπάτες τους διαλυθούν, θα νοιώσουν όπως εγώ. Κουρέλι.
Υ.Γ. Και κάποτε ήμουν νευριασμένο κουρέλι. Τώρα είμαι διαλυμένο κουρέλι. Εσύ πως με κόβεις;; Θα ζήσω για πρώτη φορά στην ενηλικη ζωή μου (και στην ανήλικη ακόμα) εκτός κόμματος;;;

τσότσος είπε...

Καλημέρα από το μακρυνό Ταλίν (Εσθονία) Κατερίνα!
Εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα "εκτός κόμματος" αφού το ελεύθερο πνεύμα σου δεν μπάινει σε κομματικά καλούπια.
Σε "κόβω" για "Λεωνίδα", μου δίνεις την εντύπωση του απελπισμένου μαχητή που, για το περίφημο βραδυνό κοίταγμα στον καθρέφτη, δίνει την προσωπική του μάχη χωρίς να τρέφει αυταπάτες...
Δεν ξέρω σε τί βαθμό στην πέφτουν, εμένα πάντως μου κόψανε σχόλιο που, χωρίς βρισιές φυσικά, ήταν αυστηρό για το Γιωργάκη...

Trifon Triantafillidis είπε...

Κατερίνα αν και διαλυμένο κουρέλι, ο ΒΒ σε άκουσε, η επίδραση που έχεις πάντω στο πολιτικό γίγνεσθαι είναι καταλυτική :-)

Οι "υποθέσεις εργασίας" που κάνεις στην απάντησή σου στην tractatus με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, η ανάλυσή σου είναι εξαιρετική!!!

Όσο για τα υπόλοιπα, μη ψαρώνεις, μη φοβάσαι τίποτα, τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα :-)

NdN είπε...

Μία μικρή παρέμβαση. Θα συμφωνήσω με τον Θοδωρή για την συγκροτημένη σκέψη σου. Πάντως σε ορισμένα κομμάτια στου σχόλιου σου θα διαφωνήσω και θα τα εξηγήσω παρακάτω. Επίσης πες μου πότε σου την έπεσε κάποιος Παπανδρεικός, γιατί είμαι περίεργος. Κάτι τελευταίο. Παθιάζομαι με τον ΠΑΟΚ και μόνο. Η πολιτική είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε ψύχραιμα. Τον ΓΑΠ τον στήριξα και τον στηρίζω με επιχειρήματα. Ασχετα αν συμφωνούμε ή όχι σε αυτά.

Φίλε τσότσο δεν συνηθίζω να την πέφτω σε φιλοβενιζελικούς, εξάλλου το ξέρεις. Κάπου κάπου την πέφτω σε καμιά Αγγλιδούλα στα μπαράκια του South Kensington. Αυτή όμως δεν υπάρχει περίπτωση να είναι Βενιζελικιά γιατί ο Βενιζέλος παραέξω από τα Γιαννιτσά δεν έχει πάει. Οσον αφορά το σχόλιο που κόπηκε από κάποιο blog δεν σημαίνει ότι σε λογοκρίνανε οι Παπανδρεικοί bloggers. Εξάλλου για να κόπηκε σχόλιο σου σημαίνει ‘οτι είχε moderation. Αν σε ενοχλούσε δεν έπρεπε να συμμετέχεις. Πάντως για την ιστορία καλύτερα να κόβουν σχόλια σου κάποιοι άλλοι bloggers παρά ο ίδιος ο Βενιζέλος στο blog του.

Όσον αφορά το σχόλιο. Το ότι ο Βενιζέλος έκανε πίσω δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να υπάρχουν άλλα επισόδια στο μέλλον. Δηλαδή αυτό το «τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τους βαρβάρους μας» δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι ισχύει. Δευτερον το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ. Τον ΓΑΠ τον στηρίξαμε εμείς. Κανένα μεγαλοστέλεχος. Και όποιος θέλει μπορεί να αντιπαρατεθεί μαζί του και πάλι για να χάσει ή να (ξανα)χάσει. Επομένως είναι τουλαχιστον αφέλεια να θεωρούμε ότι ο Γιώργος φοβάται κάποιους. Για την προετοιμασία του Βενιζέλου θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Καθένας μας έχει τις πληροφορίες του. Ο ΒΒ είναι τόσο ευφυής όσο μπορεί να είναι κάποιος που έχασε από κάποιον που προσφωνούσε «Γιωργάκη». Σε αυτό ελπίζω τουλάχιστον να μην διαφωνήσουμε!

Το σενάριο σου έχει κάποια βάση. Απλά θα σου δώσω και ακόμα μία παράμετρο. Οσοι είναι αυτοί που δυσαρεστήθηκαν τώρα που έχασε ο ΒΒ και πήγαν κατά ΣΥΝ ή κάπου αλλού, άλλοι τόσοι θα είναι και αυτοί που θα φύγουν σε περίπτωση που ο ΒΒ αναλάβει την άλλη φορά (αν δεν έχει προηγηθεί πρωθυπουργία ΓΑΠ). Οπότε δεν νομίζω να είναι κανείς κερδισμένος αν ξαναχάσει το ΠΑΣΟΚ.

tzonakos είπε...

Ειναι μια απο τις μετρημένες στο ενα χέρι φορές που θα πω "συμφωνώ με τον αποπάνω" !!!
Ο ΝdΝ ΄σε όλα, (εκτός απο το Kensington) με κάλυψε 100%
Ας θεωρηθεί οτι οι προβληματισμοί του ακφράστηκαν και απο εμένα.

tractatus είπε...

Κατερίνα, συμφωνώ με το σενάριο. Είναι ρεαλιστικό και πολιτικό οπότε μόνο για κουρέλι δεν πρόκειται...ακόμα καλά κρατείς που λένε!
Τώρα διαβάζοντας τα σχόλια κάποιων εδώ υπο τύπου αντιπάλων ομάδων...των γνωστών ΒΒ και ΓΑΠ, θα ήθελα να τους πώ ότι απο αυτά κι απο εκείνα έχουμε γίνει μια θλιβερή καθεστηκύια τάξη που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ρόλοι, πρόσωπα, γραμμές κ.λ.π. Ετσι ο Τσίμπρας, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, μυρίζει διαφορετικά στην αρχή και δές τε και τις δημοσκοπήσεις ξεπέρασε και το ΚΚΕ. Μόδα ξεμόδα εμείς το χαβά μας, Ποιός, πότε και γιατί...Αντί να είμαστε κοντά στον πολίτη, μετράμε εσωκομματικές νίκες....Αν δεν βγούμε ΧΤΕΣ απο αυτό, το έχουμε χάσει το παιχνίδι στην κοινωνία...ας το πάρουμε χαμπάρι! Δεν αρέσουμε...που έλεγε και η Μελίνα...δεν αρέσουμε παιδιά!!!!

τσότσος είπε...

Φίλε ndn, φυσικά και δεν αναφερόμουνα σε σένα, πώς θα μπορούσα άλλωστε αφού δεν έχεις moderation και αφετέρου το επίπεδό σου δεν σου επιτρέπει να είσαι αντιδημοκρατικός. μιλάω για άλλο blog που δεν δημοσίευσε παρόμοιο σχόλιο με αυτά που έχω κάνει σε σένα. Και φυσικά δεν με ενοχλούσε πιο πριν αφού και εγώ εξεπλάγην από τη στάση του να με κόψει...
Για τον ΓΑΠ πιστεύω ότι έχει προσωπική ανασφάλεια απέναντι στον ΒΒ και γιαυτό θεωρεί ότι τώρα έχει το πάνω χέρι μετά τη νίκη του (σωσττός). Η ανασφάλειά του αυτή όμως κάνει κακό γιατί ΦΑΙΝΕΤΑΙ από μακρυά. Το ότι στηρίζεται σε πρωτοκλασάτους και είναι ανασφαλής φαίνεται που κατάπιε την συνέντευξη του Πάγκαλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (δες πρόσφαττη ανάρτησή μου): απειλεί με διαγραφή τον ΒΒ ξέροντας ότι οι υποστηρικτές του δεν τον θέλουν (άρα εκ του ασφαλούς) δεν απειλεί όμως τον Πάγκαλο που εξομοιώνει ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στα σκάνδαλα...
Αλληλοσπαραγμοί λοιπόν και γλυψίματα αφενός, αφετέρου μηδέν παραγωγή πολιτικής και υποτονική αντιπολίτευση. Και στο μεταξύ οι δημοσκοπήσεις τρομάζουν...

τσότσος είπε...

Και κάτι που ξέχασα: καλή μπαρότσαρκα φίλε, δείξε στις Αγγλιδούλες τί εστί καλός Έλληνας!
Αν σου προκύψει και καμμιά Βενιζελικιά (μπορεί να έχει έλθει από τα Γιαννιτσά...), δώστης να καταλάβει!

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Ο Βενιζέλος υποχώρησε. Ο Κίνδυνος των Βαρβάρων παρήλθε. Τώρα τι...Αλήθεια κάτι ακούσαμε για λευκή απεργία τι άραγε εννοούσε ο Πρόεδρος GAP. Μήπως πρέπει να το μάθουμε από τον τύπο από συνεντεύξεις του κ Πάγκαλου ή του κ Πελτσάνικου, οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την εξήγηση των λόγων του προέρδου όπως ο Λένιν του Μαρξ και ο Παύλος του Χριστού.

katerina είπε...

Προσπαθώ και επιμένω στην άποψη μου. Ο ΓΑΠ, ο ΒΒ, αλλά και οι δύο μαζί είναι μέρος του προβλήματος του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν πιστευω ότι αποτελούν ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ΠΑΣΟΚ, ουτε πιστευω ότι το μείζον πρόβλημα είναι το ποιος από τους δύο ή όποιος άλλος θα είναι ο Αρχηγός.
Και μα τω Θεω, αδυνατω παντελώς να καταλάβω όσους παθιάζονται θεωρώντας καθένας από τη πλευρά του ότι φταίει μόνο ο άλλος, και όλα τα άλλα είναι πρίμα.
Είναι πολύ ευκολο, πολυ βολικό, να βρείς την ομαδούλα σου, τους ιδεολογικούς σου συμμάχους και να βολευτείς με την παραδοχή ότι φταίνε "οι άλλοι". Όσους αντέχουν να το κάνουν, τους ζηλευω. Εμένα μου την πέφτουν όλοι, both sides, που λέει και το ανέκδοτο. Αλλα τι να κάνω ρε παιδιά;;; Δεν το αντέχει η λόγική μου. Μακάρι να έχετε δίκιο εσείς, οι μεν, οι δε, όλοι. Και εγώ να είμαι η γκρινιάρα της ιστορίας. Μακάρι....