Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Απόγονοι και Επίγονοι


Το ανοίγουν τώρα για να προλάβουν να το θάψουν…
Το προχουντικό πολιτικό καθεστώς και οι μεταπολιτευτικοί επίγονοι του,  αυτοί που διεπλάκησαν με κάθε …πιθανό και …απίθανο τρόπο με Γερμανικές Εταιρίες, με Γερμανικά Κεφάλαια, με Γερμανικές Κυβερνήσεις, που προσέφεραν αφειδώς τα μαύρα κομματικά ταμεία και χρήματα προκειμένου να διατηρήσουν με κάθε τρόπο τους νταλαβερτζήδες τους στην Εξουσία, το να διεκδικήσουν ουσιαστικά οποιασδήποτε φύσης Αποζημιώσεις από την Γερμανία, θα σημαίνει  πολιτικό, ποινικό και κομματικό χαρακίρι.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πολιτικό τέκνο του Αβέρωφ, ΥπΕξ Κυβέρνησης Καραμανλή στην Υπόθεση Μέρτεν θα διεκδικήσει …Γερμανικές Αποζημιώσεις!!! Η ΝΔ του …Εθναρχη Καραμανλή θα διεκδικησει Γερμανικες Αποζημιωσεις!!!! Οι Ιστορικοί του Μέλλοντος μας, θα γελάνε με την αφέλεια μας.

Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σόιμπλε να γελάει σαρδόνια και να τους τρίβει στη μούρη ότι «το θέμα έχει λήξει». Ναι, δεν έχει λήξει για την μητέρα μου που γεννήθηκε σε ένα σπίτι επιταγμένο από Ναζί Αξιωματικό και κινδυνεύει να το χάσει από τους απογονους και τους επιγόνους τους, μια ζωή μετά. Αλλά δεν απευθύνεται σε αυτήν ο κ. Σόιμπλε. Απευθύνεται στους διαχρονικούς …συν-εταίρους του και …γελάσει.

Η Αφέλεια σκοτώνει. Η ιστορική Αμνησία σκοτώνει… Όσο οι Ναζί διεπλακησαν με τους εγχώριους Δωσίλογους και Ταγματαλήτες- μετέπειτα βαπτισθέντες στις κολυμβήθρες Σιλωαμ  ως εθνικοπατριώτες, άλλο τόσο οι Απογονοι και οι Επίγονοι τους έχουν κλείσει τις …δουλειές τους με τους εγχώριους dealers τους. Όλες τις Ελληνικές Μεταπολεμικές Κυβερνήσεις.

Το να διεκδικηθούν ουσιαστικά οι Γερμανικές Αποζημιώσεις σημαίνει το ιστορικό γκρέμισμα όλου του μεταπολεμικού καθεστωτικού status στην Ελλάδα. Το ξεδίπλωμα του κουβαριού της μεταπολεμικής Διαπλοκής μέχρι σήμερα-γελώμε τους παραμυθιασμενους που μιλούν για ...μεταπολιτευση- σημαίνει χαρακίρι.  Κι όσο κι αν …ξεφυλλίσεις την Ιστορία, τέτοιο καθεστωτικό χαρακίρι δεν έχει συμβεί ποτέ . 

Το Τέρας δεν ...αυτοκτονεί. Το Τέρας το σκοτώνεις… 

12 σχόλια:

kanaliotis είπε...

Η παλιά καλή μας agauch-Katerina!!! Καλώς την!

Swell είπε...

Σωστή! Δεν υπάρχει περίπτωση να εκθέσουν τον Τριανταφυλλίδη.

μαχαιρης είπε...

Τι λες μωρε...!!
Γινονται τετοια πραγματα;;;
Τους ηγετες που ανεδειξε η "δημοκρατια"..Με εκλογες,ψηφους και γιορτες..
Εσυ θα τους βγαλεις..Αχρηστους...!!
Θα πιστεψουμε στο τελος..Οτι και μεις...
Οτι και μεις...
Το ιδιο αχρηστοι;;;;;;

Τι λεεεεεες μωρε...!!

ο κύριος "αμ" είπε...

Το όλο εποικοδόμημα , που με τόση επιμέλεια και προσοχή , χτίστηκε από τους νικητές του εμφυλίου , που κατά σύμπτωση ήταν και σύμμαχοι των Γερμανών , απαιτεί ναι μεν να "φωνάζουμε" για τις αποζημειώσεις , αλλά απ' την άλλη να σκύβουμε και να δίνουμε τα διαπιστευτήρια της υποταγής .
Κατερίνα , κάνε την αρχή της επιστροφής , για να μαζευόμαστε σιγά σιγά !

Alexandros Raskolnick είπε...

Η Ιστορία μιας Φωτογραφίας που τα λέει όλα, για να ξεχάσουμε προς στιγμήν τους αχρείους και να ευθυμήσουμε.

Γιάννης Τσιχλής είπε...

Το αναδημοσιεύω γιατί μου έκανε φοβερή εντύπωση. Πρόκειται για σχόλιο της κ. Στέλλας Ασλανίδου σε άρθρο του tvxs.gr (http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%AE%CF%87%CE%BF%CF%85):

"Βρίσκω ευκαιρία να δημοσιοποιήσω και να καταθέσω μια προσωπική ιστορία... (Όποιος θέλει μπορώ να του στείλω φωτοτυπία του πρωτότυπου με mail)

Το 2007, έρχεται μαθητής να κάνει εγγραφή στο σχολείο μου. Αφού έδωσε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, δίνει ακόμη ένα χαρτί, λέγοντας «ο κ. Διευθυντής μου είπε να δώσω κι αυτό». Διαβάζω το έγγραφο που κρατούσε και παθαίνω κάτι σαν αποπληξία, σαν να με έριξαν βίαια μέσα σε τρύπες στο χρόνο:

Από ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΕΠΑΘΑ/Γρ.Εθνικής Αντιστάσεως, εν Αθήναις τη 23 Αυγούστου 1973, Θέμα: Αναγνώρισις χρόνου Στρατιωτικής Υπηρεσίας
Δι’ αποφάσεως της ... Επιτροπής Κρίσεως του άρθρου 13 Ν Δ 179/69 … κλπ... Ανεγνωρίσθη ότι ο..., του.. και της..., κλάσεως... κλπ, εκτελεσθείς, υπηρέτησεν εν τη Εθνική Αντιστάσει ως ακολούθως: εις την ΕΛΟ ΠΛΟ Αρχ... (αναφέρεται η περιοχή), ως ένοπλον μέλος...
... ο ειρημένος υπέστη κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα και τας κάτωθι μεταβολάς:
10 Μαίου 1944, εφονεύθη μαχόμενος κατά των Ελασιτών, εις...(αναφέρεται ο τόπος. Σημείωση δική μου: ημέρες αποχώρησης των Γερμανών από τον τόπο αυτό)..., μετέσχεν ενόπλως διαφόρων μαχών..., δέον όπως υποβάλη σχετικήν εις ΓΛΚ υπηρεσία Συντάξεων Δ3/Γβ.
Υπογραφή, Σχης..., Διευθυντής Γραφείου Εθνικής Αντιστάσεως.

Κοιτώ τον μαθητή (που έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον αναγραφέντα στο έγγραφο –προφανώς εγγονός του), του λέω «παιδί μου, έχεις γραφτεί κανονικά στο σχολείο, δεν χρειάζεται να καταθέσεις και αυτό το χαρτί». «Όχι, όχι! ο κ. Διευθυντής που μεσολάβησε για την εγγραφή μου, μου είπε να το αφήσω στον φάκελό μου»... Πήρα το χαρτί και το έβαλα στο φάκελο.
Μισή ώρα μετά, μη μπορώντας να συνέλθω από το σοκ και τις απορίες που ξεπήδησαν στο μυαλό μου, το πήρα, το έβγαλα φωτοτυπία, ξανάφησα το πρωτότυπο στη θέση του, έψαξα στο χρόνο να βρω απαντήσεις...

Δυόμισι χρόνια αργότερα, αναγκάστηκα να παραιτηθώ οικειοθελώς από τη δουλειά μου, μην αντέχοντας άλλο τον Διευθυντή και τα τσιράκια του που έκαναν «εισβολή» και διέλυσαν το σχολείο, αμειβόμενοι για ...παλιές υπηρεσίες προς την Πατρίδα...

Όλοι αυτοί, πότε θα μας αποζημιώσουν για ό,τι έχουμε υποστεί και υφιστάμεθα ακόμη;;;;;;;
Γιατί εγώ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..., ούτε έχω κοντή μνήμη για να ξεχάσω τον φασισμό και το ναζισμό...

Το έγγραφο που αναφέρω παραπάνω, είναι ένας όμορφος, υπέροχος διαχρονικός καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας: Aναγνωρίζει Ελληνική Στρατιωτική Υπηρεσία από το 1942 έως το 1944 σε μάχες «Εθνικής Αντίστασης» ενάντια ...στον ΕΛΑΣ, γράφτηκε το 1973 επί χούντας για να δώσει σύνταξη, χρησιμοποιήθηκε το 2007 (ως μέσον)... Οι ταγματασφαλίτες της κατοχής που συνταξιοδοτήθηκαν στη χούντα και που οι απόγονοί τους συνεχίζουν να στελεχώνουν τις διοικητικές υπηρεσίες τους κράτους είναι αυτοί που, σήμερα, ωρύονται περισσότερο απ’ όλους για τους «εχθρούς της χώρας» και τις πολεμικές αποζημιώσεις... Κι αυτούς δεν τους χτυπάς με το γάντι, ούτε με φουσκωμένη οργή. Τους χτυπάς καθημερινά και συστηματικά.
Όσο μας χρωστάνε οι Γερμανοί, άλλο τόσο μας χρωστάνε κι όλοι αυτοί οι φασίστες κι οι ναζί..."

katerina είπε...

Καλώς σε ξαναβρισκω Καναλιωτη μου

katerina είπε...

Και δεν ειναι μόνο ο Τριανταφυλλιδης Swell...απλά ειναι η πιο χαρακτηριστική μρφη της ...ιστοριας

katerina είπε...

Μη με αναγκαζεις να λέω κλισε Μαχαιρη περι "δημοκρατιας". Αυτης της ...ακινδυνου

katerina είπε...

Κυριε "αμ" προσωπικά πιστευω ότι αν κάτι πρπει να ...ακτινογραφηθει ειναι το Μεταπολεμικό τοπιο, αφηνωντας στην μπαντα τα φληναφηματα μερι ...μεταπολιτευσης

katerina είπε...

Ishkandar Raskolnick :-)

katerina είπε...

Γιάννη ειναι συγκλονιστικο αυτο το κειμενο.